Komfortos, kényelmes

Dunaújváros - A PLER ellen pénteken 18 órakor kezdődő bronzcsata első felvonására is egy teljesen felújított és kibővített öltözőben készülhet a Dunaferr SE férfikézilabda-csapata.

Gallai Péter



A gyúrópad is új, Mikler Rolandot már ezen kezeli Takács József
Fotó: Vohlmann György


Ebben legalább már utolértük a Szegedet és a Veszprémet  fogalmazott - Sári Árpád ügyvezető, aki megmutatta nekünk a csapat újjávarázsolt öltözőjét. 

- Pályázati pénzből, a DVG Zrt.  és a kézilabda kft. összefogásával, valamint magánszemélyek, köztük Bene Gyula  adományai  révén gyűlt össze hárommillió forint. A folyóson volt egy  fölösleges wc, ez lett hozzátoldva, így nőtt meg a beltér. Erre szükség is volt, hiszen   korábban tizennégy  játékosnak jutott kényelmesen hely, most tizennyolcnak. Ám ezzel nem merült ki a fejlesztés, mert szinte az utolsó szögig mindent kicseréltek, felújítottak Sztanó József építésvezető irányításával  mondta Sári Árpád.  S valóban európai szintű lett a huszonéves öltöző: klimatizálták, speciális linóleum borítást kapott, új  csempe, zuhanyzók és csaptelepek kerültek a mosdóba,  felújították a  padokat, de  taktikai táblára is jutott. Kicserélték a villamos- és csővezeték hálózatot és  az álmennyezet is új.


Érthető, ha a szakmai stáb és a játékosok is örömmel vették birtokba a  nemrégiben elkészült öltözőt. A bejárás után már Imre Vilmossal a holnap esti mérkőzésről váltottunk pár szót:  Hétfőtől már csak a PLER ellen készültünk, kielemeztük őket, négy mérkőzésüket is megnéztük. A rivális fiatal játékosai  felnőttek, így  közelebb került egymáshoz a két alakulat.  Ezért mondom azt, hogy senki ne vegye  magától értetődőnek, hogy 3-0-al győzünk a párharcban.  A védekezésünk javult, de támadásban van még mit tenni. 

A mestert megkérdeztük Bagarics elküldéséről is. 

- Hangsúlyozom, hogy szakmai és nem anyagi okok miatt váltunk meg tőle.  Úgy éreztem, hogy a légiós javadalmazása és a mutatott játéka  köszönőviszonyban sem volt egymással. Amikor külföldön egy magyar kézilabdázó nem teljesít, akkor   azt számonkérik. Nos, ezt nálunk  nem lehet? Egy ilyen kaliberű játékosnak a Pick Szeged ellen öt-nyolc gólt kell dobnia, akár így eldöntve a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy bárki lép a helyére a fiatalok közül, az megszakad majd a pályán,   inkább jöjjenek ők - tette hozzá a vezetőedző.

A találkozó 18 órakor kezdődik, a Diákköztársasági Napokra érvényes karszalaggal ingyenesen nézhető meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!