Huszonhárom baleset, huszonnyolc sérült

DH - Huszonhárom balesetben összesen huszonnyolcan sérültek meg Fejér megye útjain az elmúlt egy héten. Sok volt a gyalogosgázolás, a baleseti okok listájának első helyén pedig az elsőbbség meg nem adása áll. Szerencsére halálos kimenetelű baleset nem történt...

Dunaújvárosi Hírlap

Nyolc súlyos és tizenöt könnyű kimenetelű közlekedési baleset történt Fejérben augusztus első hetében. Kilencen nyolc napon belüli, míg tizenkilencen nyolc napon túli sérüléseket szenvedtek. Az egyik balesetben egy vad is elpusztult, miután egy gépkocsi elütötte. 
 
Tíz baleset elsőbbség meg nem adása miatt következett be, de volt több baleset követési távolság be nem tartása, illetve figyelmetlenség miatt is. Két esetben feltehetőleg a sofőr elalvása miatt történt baleset.
 
A héten öt gyalogosgázolás is volt. Többségükben a gyalogosok voltak szabálytalanok, úgy ütötték el őket.
 
Ittasság két balesetet okozó gépkocsivezetőnél merült fel. Mindkettőjüket közepesen ittasnak minősített az orvos a klinikai tünetek alapján.
 
Közúti ellenőrzés során huszonhárom ittas közlekedőt szűrtek ki a Fejér megyei rendőrök, a megállított közlekedők között tizenegyen kerékpáron ültek, míg hárman segéd-motorkerékpáron. A többi ittas sofőr személygépkocsi volánja mögött ült.  
 
A hétvégén a jó időnek köszönhetően várhatóan nagy lesz a forgalom mind az M7-es autópályán, mind a 7-es számú főúton Budapest és Balaton között, így az autósoknak még jobban oda kell figyelni vezetés közben - tanácsolja a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Németh-Kész Mónika rendőr százados.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!