Helyzetkép a közutakról

DH - Hétvégén ismét életbe lép a kamiontilalom, s lesz bőven forgalomkorlátozás is az ország útjain - akadályokról pénteken.

duol.hu

A 7,5 tonna össztömeg feletti járművek hétvégi közlekedési tilalma szombaton 15.00 órától vasárnap 22.00 óráig tart. A korlátozás a nemzetközi és belföldi fuvarban közlekedőkre egyaránt vonatkozik.
 
Az 1-es főúton Komáromban a 85-ös és 86-os km között a vízvezetéket javítják, a Győr felé haladók számítsanak útszűkületre.
 
A 3-as főúton Hatvanban az 57-es km-nél kábelfektetés okoz útszűkületet, Miskolcon a Búza téren pedig a vízvezetéket cserélik. A 185-ös km-nél félpályás lezárás és 30 km/h-s sebességkorlátozás érvényes.
 
A 4-es főúton Újfehértó közelében, a 255–257 km között útépítők dolgoznak, a fél útpályát lezárták, emiatt 40 km/h-s sebességkorlátozás érvényes.
 
Az 5-ös főúton Szegeden a 162-es km-nél csomópontot építenek, útszűkületen kell áthajtani illetve sávlezárással kell számolni.
 
A 6-os főúton Érden a 19–20 km között csomópont épül, útszűkületre kell számítani. A 135-ös km-nél az M6-os autópálya csomópontját építik, félpályás útlezárás mellett jelzőőrök irányítják a forgalmat.
 
A 14-es főút elején, Győrben felújítják a Széchenyi hidat. A munkálatok ideje alatt a hídon a négyből három sáv járható. A reggeli csúcsidőszakban a központ irányába, délután pedig a városból kifelé két sáv használható.
 
A 25-ös főúton Egerben a 11-es km-nél csomópontot építenek, sávlezárással kell számolni.
 
A 31-es főúton Jászberény határában a 81-es km-nél csomópontépítés, míg Jászjákóhalmán a 84–86 km között vízvezeték-építés miatt szűkül le az útpálya.
 
 A 61-es főúton Nagykanizsán a 186-189 km között több szakaszon félpályás lezárás mellett halad a forgalom.
 
 Győrben a 82-es főút 73-as kilométerénél közműmunka miatt csak a félpálya járható.
 
 A 86-os főúton Mosonmagyaróváron a 182-es km-nél csomópontépítés, Vásárosfalunál a 121-es km-nél pedig útépítés miatt szűkül le az útpálya.
 
 Csorna közelében a Kisbabót – Bodonhely közötti összekötő úton a korábbi áradás miatt 10 tonnás súlykorlátozás érvényes.
 
Vas megyében Sótony és Ikervár között, valamint a Rönökre vezető bekötőúton az áradás során meggyengült a burkolat, ezért 5 tonnás súlykorlátozást vezettek be.

(forrás: Magyar Közút)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!