Hankook: Kiszervezték a szakszervezetis munkakörét

Dunaújváros - A Hankook gyárában októberben ismét üzemi tanácsi választás lesz - és ismét puskaporos ott a levegő...

Pekarek János

A Hankook jogtanácsosa, dr. Szűcs Róbert kérdésünkre úgy fogalmaz: megtehetnék, hogy a folyamatban lévő bírósági eljárásra tekintettel nem adnak információt, ám mégis válaszolnak. - Bognár úr munkaköre megszűnt, de ehhez semmi köze nincs szakszervezeti funkciójának! Bognár Ferenc a gyár biztonsági rendszerét felügyelte: ezt a munkát kiszerveztük, magasabb színvonal elérése érdekében. Képzettségének megfelelő állás jelenleg nincs.

Bognár Ferenc azonban azt tapasztalta, hogy bár kedden valóban beengedték szakszervezeti fogadóórájára - de hétfőn nem léphetett be. Munkakörének pedig csak húsz százalékát tette ki a biztonsági rendszer: épületkarbantartással, biztosítással, általános ügyekkel is foglalkozott. A DGSZ csütörtökön délután Bognár mozgásának korlátozása miatt panaszt tett a cég dolgozóiból alakult választási bizottságnál - ám az egyeztetés eredménytelenül zárult. Kiss Péter miniszter közvetítését ajánlotta fel az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!