H1N1: részleges látogatási tilalom a dunaújvárosi kórházban

Dunaújváros - Az első bizonytalan eredmény után a megismételt mintavétel és vizsgálat egyértelműen kimutatta a 38 éves dunaújvárosi férfi szervezetében a H1N1-et. (Frissítve: péntek 18:20)

Szabó Betty

 

Péntek, 18: 20 perc: A Szent Pantaleon Kórházban ma délután részleges látogatási tilalmat rendeltek el, ami azt jelenti, hogy az intenzív, a fertőző, és a gyermekosztályra, valamint a szülészet-nőgyógyászati részlegre  nem engednek be látogatókat. Ugyanis a második, részletes mintavizsgálat egyértelműen bebizonytotta, hogy az intézmény intenzív osztályán kezelt -pénteken tisztáztuk ezt is- 1971-es születésű, tehát 38 éves férfi H1N1 fertőzött. A beteg  továbbra is lélegeztetőgépen van, az állapota stabilnak mondható- tudtuk meg dr. Máté-Kasza László főigazgató főorvostól, aki hozzátette: úgy tűnik, hogy idegrendszeri szövődmény nem alakult ki a kezelt férfi esetében. Az orvosok bizakodnak,  és mindent megtesznek a gyógyulás érdekében - tette hozzá Máté-Kasza László.

Csütörtökön egy fiatal nő is H1N1 fertőzés gyanújával került kórházba, ám az ő esetében viszonylag hamar kiderült: szerencsére nem az újinfluenza vírus fertőzte meg. A nőbeteg jól van, bár még őt is a kórházban kezelik.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!