Farsangi havazás, hóember

<strong>Dunaújváros</strong> - Hatvan tonna sónak, és a valamivel nulla fok fölé emelkedő hőmérsékletnek köszönhető, hogy járhatóak maradtak kedden a város útjai. Két nap alatt tíz centiméteres hótakaró hullott.

Szigeti Sándor



A karácsonyi ünnepekre hiába vártuk a fehér takarót
Fotó: Vohlmann Gy., Lázár Zs.


A Dunanett Kft. kedden reggel hat órától ötven kézimunkással, három nagyobb és négy kisebb sószóróval, valamint néhány helyen hóekével tisztította a város útjait. A gépek utoljára a Barátság városrészbe jutottak el, de a takarítás és a sózás itt is megtörtént már a délelőtti órákban tájékoztatta lapunkat a közterületek tisztántartásáért felelős kft. ügyvezetője. Rosta Gyula hozzátette: csak a keddi napon hatvan tonna sóra volt szükség ahhoz, hogy járhatóak maradjanak a városi utak. A délelőtti órákban a megnövekedő forgalom és a nulla fok fölé emelkedő hőmérséklet is segítségükre volt abban, hogy a két nap alatt lehullott, közel tíz centiméter vastagságú hó ne okozzon komolyabb fennakadást a közlekedésben.

A kórház sürgősségi osztályán és a traumatológiai szakrendelésen nem nőtt számottevően a betegforgalom. Az Alba Volán hajnali műszakos járatai információnk szerint időben indultak és érkeztek.

A havazást sokan hóemberépítésre és hógolyózásra is kihasználták, igaz, nem mindenütt kulturált formában. Egy nyugdíjas olvasónk telefonált, hogy a Munkásművelődési Központnál hógolyóval dobálták meg fiatalok. Ezek szerint valakiknek ez is jó szórakozás. Kijut a havazásból ezekben a napokban Dunaújvárosnak és az országnak. Bezzeg decemberben, a karácsonyi ünnepekre hiába vártuk a fehér takarót. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!