DVCSH: zavar - bankváltás miatt

Dunaújváros - A DVCSH bankot váltott a csoportos beszedések intézésére. Az átállás nem volt zökkenőmentes. Az úgynevezett csoportos beszedések intézésére bankot váltott a DVCSH. Emiatt a május havi terhelések egy része sikertelen volt.

Szabó Betty

Ezt jelezte lapunknak Topa László olvasónk is, aki az OTP-s folyószámlamérlegét kézhez véve konstatálta: a távfűtési díj összegénél visszautasított megbízás szerepel. Ennek oka: nincs megbízás. Topa úr járt az OTP-ben, ahol a szolgáltató technikai gondjairól beszéltek.

Gallyasné Gyurina Annamária, az Ügyvitel Szolgáltató Kft. gazdasági vezetője elmondta: nem mindegyik pénzintézetnél, csak néhány banknál volt gond. A nem sikerült megbízásokat júniusban újra benyújtják, ám ezekre semmiféle késedelmi kamatot nem számolnak fel, így a fogyasztókat kár nem éri, felelősség nem terheli. Egyedül a megfelelő fedezetről kell gondoskodni, hogy a számlákról leemelhető legyen a megfelelő összeg. Az OTP-nél a 18-i sikertelen tranzakciók után 25-én egyébként teljesítették az átutalásokat. Ezt a hóközi, 25. előtt kibocsátott  folyószámla-kivonatokon még nem tudták szerepeltetni. A következő havi kivonatokon azonban már fel lesz tüntetve az ügylet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!