Az újvárosi kézisek péntekig várnak, aztán...

Dunaújváros - A Magyar Kézilabda Szövetség elfogadta a Dunaferr SE NB I-es férfikézilabda-csapatának a nevezését, de kérdés, hogy kik lépnek majd pályára a bajnokságban.

Matók János

 

A problémák nem ma, már jóval korábban kezdődtek, s ezek természetesen anyagi eredetűek. Magyarán mondva nincs pénz a Dunaferr SE férfikézilabda-csapatának a kasszájában. Olyannyira így van ez, hogy a játékosok és a szakmai stáb tagjai hónapok óta nem kaptak fizetést. Ennek tükrében elismerésre méltó a legutóbbi bajnoki 4. hely, amit a csapat produkált.

Ám fogytán, véges a türelem, hiszen valamiből enni kell, meg kell tartani a fizikai kondíciót,  s ez a nyári szabadság alatt egyértelművé vált: a csapat meghatározó játékosai közül többen is eltávoztak. Így a válogatott kapus Mikler Roland Szegedre, a válogatott irányító Nagy Kornél Veszprémbe, a volt válogatott beálló, az egyik újvárosi legenda, Rosta Miklós Mezőkövesdre, a jobbszélső Miss Zoltán Csurgóra igazolt, de szintén távozott  a szlovák válogatott beálló, Michal Kopco is. És vélhetően ezzel még nincs vége, amennyiben a fiúk péntekig nem jutnak hozzá ahhoz a pénzhez, amelyet a dunaújvárosi önkormányzat ígért meg a csapatnak, s amely a mai napig nem érkezett meg.

Pedig a csapat vezetői  ez alatt  Sári Árpád ügyvezetőt, Imre Vilmos vezetőedzőt és György László pályaedzőt kell érteni, hiszen már csak hárman maradtak  mindent megtettek: eleget tettek a Magyar Kézilabda Szövetség által kért hiánypótlásnak, így indulhatnak az NB I-ben.    

A kérdés csupán csak annyi: milyen összetételű, serdülő és ifjúsági játékosokból álló, vagy náluk azért rutinosabb kézilabdázókat felvonultató csapattal? Mert ez utóbbiak, de lényegében a rendelkezésre álló összes játékos péntekig adott haladékot: amennyiben addig nem jutnak a pénzükhöz,   akkor befejezik az újvárosi játékot.

 - A fiúkkal ilyen körülmények között is elkezdtük a felkészülést, és megbeszéltük, hogy péntekig még várunk. Aztán meglátjuk, hogy mit hoz a jövő. Őszintén szólva,  végveszélybe került a dunaújvárosi férfikézilabda, hiszen  a megszavazott támogatást az önkormányzat még nem utalta át, és nagyon úgy tűnik: késő lesz, mire a pénz megérkezik, mert addigra a csapat szétszéled - mondta Kemény József, a volt válogatott beálló, aki 26 éve igazolt sportolója a csapatnak.  Ez az állapot már nem tartható, nem tudom eltartani a családomat, hiszen nyolc hónapja nem kaptam fizetést, a tartalékaimat is feléltük.  Sőt, még  korábban, a  megtakarított pénzemmel, egy tekintélyes összeggel  még én támogattam a csapatot, de úgy tűnik, hogy arra is keresztet vethetek. Ez már nem versenysport. Sajnos nincs olyan ember Dunaújvárosban, aki kijelentené: itt nem kell a férfikézilabda. Vagy tegyenek érte, vagy mondják ki: ennyi volt...

Kérdésemre Imre Vilmos  aki szintén az egyik szenvedő alanya ennek az áldatlan állapotnak  szűkszavúan csak annyit mondott: Nem nyilatkozom, mert nem akarok belemenni a különböző  találgatásokba. Majd csak akkor fejtem ki a véleményemet, ha kitisztul a kép, addig nem...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!