Álrendőrök tartottak házkutatást Szegeden

Szeged - Álrendőrök jártak egy idős asszonynál Szegeden; a férfi és a nő százezer forinttal távozott - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az hétfőn az MTI-vel.

MTI

Szenti Szabolcs tájékoztatása szerint az elkövetők vasárnap este valamilyen jelvényt villantottak fel, majd azzal az indokkal, hogy egy bejelentés szerint cigarettát árulnak az ingatlanban, közölték: házkutatást tartanak. Ennek során elterelték az idős asszony figyelmét, majd a lakásban lévő százezer forinttal távoztak.     A szegedi rendőrkapitányság lopás miatt rendelt el nyomozást.     A rendőrség felhívta a figyelmet, hogy a valódi rendőrök szolgálati igazolvánnyal és jelvénnyel igazolják magukat. A szolgálati igazolványon fel van tüntetve a rendőr neve és rendfokozata, valamint az a kitétel, hogy fegyverviselésre és intézkedésre jogosult. A valódi jelvény a „police” felirat helyett egy ötjegyű azonosító számot tartalmaz - hívta fel a figyelmet a főhadnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!