Advent - csengettyűvel

DH - Közösségi programokkal telik az ezüst hétvége több város környéki településen. Rácalmáson Luca-napi magyarok vására lesz a művelődési házban.

Körmendi Erzsébet

A rácalmási Luca-napi magyarok vására is nagyszabásúnak ígérkezik - népzenével, tánccal, mesével, gyógyítókkal, hazai étkekkel, italokkal. A rendezvény december 13-án, vasárnap lesz a művelődési házban. A vásári délelőtt 10 órakor nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. Mezőfalván pedig folytatódik az adventi gyertyagyújtás. A koszorú harmadik lángját a civil szervezetek képviselői lobbantják lángra december 13-án, vasárnap délután fél négykor a Piac téren. Az ünnepi műsorról is a civilek gondoskodnak. A rendezvényen Kristofory Valter plébános mondja el adventi gondolatait. Az ünnepség után vásári hangulat várja a vendégeket - a gyerekek mézeskalácsot is kapnak -, hogy mindenki kellően ráhangolódhasson karácsonyra.

Címkék#advent

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!