A fagyos hétvége után

Dunaújváros - Húsz centis havat és dörgő mínuszokat hozott a mostani hétvége. A napok óta beharangozott kaotikus fagyvíziók azonban szerencsére elmaradtak. Viszonylag jól felkészültünk a télre.

Dunaújvárosi Hírlap

 

Székesfehérváron azonban tragédia történt. Egy idős asszonyt saját lakása előtt találtak meg az utcán. Bár kórházba szállították, életét már nem sikerült megmenteni.

Az elmúlt napokban mintegy húsz centiméter hó esett Dunaújvárosban és környékén, a hőmérséklet pedig mínusz 10-15 fok alá csökkent.

A városi utak takarításáért felelős Dunanett Kft. összes hókotrója, valamint huszonöt főből álló kézi erős csoportja is folyamatosan dolgozott az elmúlt napokban.

Munkában volt a Magyar Közútkezelő is, így egyetlen Dunaújváros környéki települést sem zárt el a hó. Szerencsére komoly hófúvás nem alakult ki, az utak járhatóak maradtak.

Az Alba Volán Zrt.-től kapott tájékoztatás szerint járataik folyamatosan közlekedtek, kisebb késések azonban előfordultak.

Szombaton délelőtt viszont biztonsági okok miatt lezárták Dunaújvárosban a város tán legmeredekebb útját, a Pincesort, amely a Római városrészt és az Óvárost köti össze.

Szombaton és vasárnap több koccanásos baleset is történt, de komoly személyi sérülésről nem érkezett hír.

A hajléktalanok utcai ellátásáról gondoskodó Magyar Mentőszolgálat Alapítvány a rendkívüli időjárási körülmények miatt segítséget kapott. A rendőrség, a helyi szociális hálózat, valamint a polgármesteri hivatal szakembereivel kiegészülve folyamatosan ellenőrizték az utcán élőket. Egy személy sürgős ellátásra szorult, kórházba szállították.

A hétvégén ezenkívül két plusz melegedőt is nyitottak. Az egyiket az uszodában, a Béke térről induló utazóközönségnek, a másikat a Dunaferr vidéki dolgozói számára.

A Dunaújvárosi Főiskola elhalasztotta szombatra tervezett diplomaosztóját, ám ma nem lesz tanítási szünet a dunaújvárosi általános- és középiskolákban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!