Alexandra májátültetése elmaradt az ősszel: lehet, tavasszal lesz!

Dunaújváros - Görcsei vannak, de jó laboreredményeket produkál olvasóink régi patronáltja, a másfél éves Szoták Alexandra. Májátültetése talán tavasszal lesz.

Pekarek János


Másféléves patronáltunk, Szoták Alexandra májátültetése november 12-re volt kitűzve a németországi Essen egyetemi klinikáján.
Emlékeznek, ő az a kislány, aki epevezeték-szűkülettel született, és gyógykezeléséhez nagyrészt olvasóink adományai teremtettek lehetőséget.
Nem is tudom, hogy örömmel vagy aggodalommal közöljük-e: Szandra operációját elhalasztották a magyar és német orvosok - előreláthatóan tavaszra. A gyerek ugyanis olyan (hangsúlyozom: viszonylag!) jó laboreredményeket produkál a havi rendszerességgel lefolytatott budapesti vizsgálatokon, amelyek nem indokolják az azonnali beavatkozást.
Amely azonban semmiképpen sem kerülhető el, hiszen ebből a betegségből nem lehet kigyógyulni. Viszont az operációt addig szeretnék halogatni az orvosok, tudtuk meg a kislány édesapjától, Szoták Gyulától, amikor már a lehető legerősebb a gyerek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!