Blúzerek, rockerek, haspókok és borisszák - híd a Dunán Pakstól Dunaújvárosig

Az elmúlt hétvégén hosszában is híd épült a Dunán: Dunaújvárostól Paksig. A hídépítés oka persze ismét a Gasztroblues Fesztivál volt, amelynek első hídverője húsz évvel ezelőtt Gárdai György volt, aki természetesen Dunaújvárosból költözött a - még a miénknél is fiatalabb - városba.

Munkácsi Imre

Így történt, hogy az első fesztiváltól kezdődően számtalan cölöpverő erősítette az átjárót. Idén, az immár európai hírűvé (és nívójúvá) izmosodott jubileumi, huszadik fesztiválon is, amelyen a zenerajongó koncertlátogatók mellett ismét számosan neveztek be a főzőversenybe is (sőt, szép eredményeket hoztak el - frissítés majd később), ami ugyancsak növelte a hasmániások és borisszák tömegét is, különösen vasárnap.

Az Energetikai Szakközép Iskola sportpályáján rendezett meetingre véletlenül fényképezőgéppel érkeztünk, s jó paparazzik módjára kattintgattunk is ezerrel, csak, hogy meg tudjuk mutatni: a Dunaújváros - Paks híd valóban létezik. Nézegessék a képeket, s, ha valaki(ke)t felismerni vélnének rajtuk, az nem a véletlen műve...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!