Geocaching - Gyönyörű táj, finom ételek az Őrségbe érkezőknek

Szalafő - A Pityerszeren vártuk legutóbb geocaching játékunk résztvevőit. A hatodik forduló során a szalafői népi műemlékegyüttes mellett a magyarszombatfai őrségi vadászati kiállítást is a látnivalók között kínáltuk játékos kedvű olvasóinknak. Az Őrségben 365 olvasónk szerezte meg a játékhoz szükséges pecsétet.

Nagy Ildikó

Erdős Géza és felesége, Rózsa a Fejér megyei Sárkeresztesről szintén a visszatérő túrázók közé tartoznak, tavaszi játékunk minden állomásán ott voltak. Szalafőről Magyarszombatfára, majd a szentgotthárdi fürdőbe  indultak lazítani.

A veszprémi Kiss Györgyöt és feleségét, Editet kiskutyájuk, Vackor is elkísérte a kirándulásra. Fel is vetették: tehetnénk valamit annak érdekében, hogy a kutyás látogatók több helyre juthassanak be.  Ma ugyanis még sok olyan hely – például arborétum is – van, ahova hordozótáskában sem lehet bevinni a négylábú kedvencet.


A szombathelyi Kálmán László feleségével és gyermekével érkezett Pityerszerre, és dicsérte játékunkat, mondván: sok olyan helyre eljutottak, ahol azelőtt sosem jártak. A múlt heti, Kis-Balaton melletti kirándulás például sokáig szép emlék marad számukra, mondta.

Hoczné Hári Ildikó bátyjával, Hári Andrással és annak feleségével, Györgyivel Nagykanizsáról érkezett Szalafőre. A tavaszi játékban ez volt a negyedik állomás, ahova ellátogattak.

Tavaly őszi geocaching játékunk egyik fődíjának nyertesei sem hagyták ki az őrségi kincskeresést. Az  ostffyasszonyfai Mátyás Szabolcs és felesége, Homlok Dóra, valamint két kisfiúk, az öt és fél éves Lázár és a két és fél esztendős Áron egy ajkai wellness-hétvégét nyertek az őszi játékon.

 

 

A geocachingelők a Pityerszeren lévő népi műemlékegyüttest ingyenesen tekinthették meg, a magyarszombatfai  vadászati kiállításra pedig féláron válthatnak belépőjegyet. Az étel mellé az  őriszentpéteri Bognár étteremben ingyen kávét, üdítőt vagy őrségi pálinkát, a Centrum étteremben pedig ingyen jégkrémet vagy fagyit kaptak játékunk résztvevői.

A magyarszombatfai vadászati kiállításon Soós Lászlóval és családjával  feleségével,  lányával  és unokájával  találkoztunk. Letenyéről érkeztek, és bár eddig csak kétszer vettek részt a játékban, megfogadták, hogy a következő két állomásra is  ellátogatnak, ha tehetik. A hatszoros PLT-s kincskeresők, Bencsik István és felesége Negygeresdről érkeztek, Kelemen Richárd és felesége  akik a negyedik pecsétet szerezték meg vasárnap  Kőszegről érkeztek.

Szabó Gyulával és feleségével a vasárnapi ebéd előtt, az őriszentpéteri Bognár étteremben találkoztunk. Ők  Rácalmásról érkeztek, 260 kilométert tettek meg motoron, hogy részt vehessenek játékunk hatodik fordulóján. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!