A Jobbik feljelentést tett a dunaújvárosi egykori SZTK-épület eladása ügyében

A Jobbik feljelentést tett a dunaújvárosi Szórád Márton utcai egykori SZTK-épület eladása ügyében, és további feljelentések várhatók közműszolgáltató cégekkel kapcsolatos szerződések miatt - hangzott el a párt szerdai sajtótájékoztatóján Dunaújvárosban.

MTI

Hegedűs Lorántné, a párt országgyűlési képviselője szerint a "Zöld SZTK" épülete emblematikus hely, mert jól mutatja, hogy "egy korrupt és adott esetben oligarchákkal is összefonódó városvezetés milyen károkat okozhat egy városnak". Közölte, az érintett oligarcha ebben az esetben Pomázi Csaba nagyvállalkozó. Kijelentette, két év eltelt a Fidesz kormányzásából, és még semmi nem történt az elszámoltatások területén. "Ez nem is csoda, hiszen Pomázi Csaba Orbán Viktor családi köréhez tartozik, ezért nyilván nem ő lesz az első, akit vizsgálnának. A Jobbik Magyarországért szorgalmazta parlamenti vizsgálóbizottság felállítását, de ezt a Fidesz leszavazta" - tette hozzá. Közölte: a Jobbik az SZTK-épület ügyében az ügyészséghez fordult. A Veszprém Megyei Ügyészség legutóbb arról tájékoztatta őt, hogy a nyomozást meghosszabbítják, mert "olyan kiterjedt a bűncselekmények összessége és olyan régre nyúlnak vissza, hogy ehhez több idő kell". Kiemelte, nagykoalícióról van szó, mert nemcsak a Fidesz által támogatott vállalkozóról szól, hanem az egykori MSZP-s városvezetésről is. Pintér Tamás, a Jobbik dunaújvárosi önkormányzati képviselője elmondta, Dunaújvárosban is fel kell számolni azokat a koncessziós szerződéseket, amelyeket korábban oligarchákkal kötöttek. "Feljelentést tettünk az ügyészségen a gázmotoros erőművek ügyében is, amelyeket dupla árért, 3,5 milliárd forintért kényszerítettek rá a városra. Mostanra kiderült, hogy nyereséget nem termelnek, és osztalékot sem fizet a cég az önkormányzatnak" - mondta. Az MTI kérdésére a városi képviselő elmondta, az SZTK épületét jóval értéken alul vásárolták meg. Olyan értékbecslésre alapozták az eladást, amely hemzsegett a "szarvashibáktól", és az értékbecslőnek nem is volt joga hivatalos értékbecslést készíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!