Olvasói panasz: rákiabált a jegyellenőr a tizenegy éves fiúra

Dunaújváros-Kisapostag - Sajátos jegyellenőrzési stílusról tettek bizonyságot a Volán-buszok külsős ellenőrei a minap, két kisiskolással és tanáraikkal szemben.

Pekarek János

Olvasónk tett panaszt a szerkesztőségben: 11 éves unokáját, aki Dunaújvárosból Kisapostagra jár iskolába, ellenőrizték a buszon.

Ez rendben lenne  és a gyereknek is rendben voltak a szükséges bérletei, igazolásai.

A szóban forgó esetben a gyerek iratait a gondos hozzátartozók nem csak külön tokba tették, de külön lánccal is rögzítették az iskolatáskához.

Csakhogy a múlt pénteken, május 11-én reggel hét óra harmincöt perckor éppen ez: a  biztosító lánc lett a gond.

Az ellenőrt felingerelte, hogy a bérlet a gyerek táskájához volt kötve. Elszakította a láncot, rákiabált a gyerekre. Akárcsak iskolatársára, egy hétévesre, bár ő is rendelkezett minden dokumentummal  sőt, azoknak egy fénymásolt példányával is. Mert a szülő úgy gondolta, hogy a csak több heti utánjárással pótolható eredetiket ne hordja a táska külső zsebében a gyerek: oda jó lesz a másolat, míg az eredeti belül lesz, ha kell.

Ezért is külön ordítás járt.

Annyira, hogy a buszon utazó iskolaigazgató és tanár közbe kellett, hogy lépjen a megszeppent gyerekek érdekében és védelmében.

Hiába.

Őket is leordította az ellenőr: mi közük hozzá?!

Erdős Sándor,  az Alba Volán dunaújvárosi üzemigazgatója lapunknak elmondta:  a jegy- és bérletellenőrzést nem a Volán  munkatársai, hanem egy szerződött biztonsági cég emberei végzik. A panaszt kivizsgálják, és mindent megtesznek a hasonló esetek megelőzése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!