Fokozott rendőri ellenőrzés a Dózsa György úton a halálos baleset miatt

Dunaújváros - A múlt héten halálra gázoltak egy gyalogost a városban, ezért a rendőrség fokozott ellenőrzést tart a városi átkelőhelyeknél.

Dunaújvárosi Hírlap

A közlekedési rendőrök kimondottan a gyalogátkelőhelyekre fókuszáltak, és azokat az autósokat szűrték ki, akik nem adtak elsőbbséget a gyalogosoknak. Két óra alatt összesen 16 szabálysértővel szemben került sor intézkedésre. A szabályszegők közül 15 sofőrrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki a járőrök, aminek összege mindegyik esetben - a közelmúltban hatályba lépett törvény értelmében kötelező érvényűen - 20 000 forint volt.

Egy gépkocsivezető volt, aki a szabálysértés tényét ugyan elismerte, de a csekket nem fogadta el, így vele szemen szabálysértési feljelentéssel éltek a kollégák. Amennyiben az eljárás során a szabálysértés elkövetése bizonyítottá válik, a hatóságnak a bírság kiszabásakor szintén nincsen mérlegelési jogköre, hanem kötelezően 40 000 forintos bírságot kell kiszabnia. Hétfőn a közlekedési rendőrök az elkövetett szabálysértéseket fotókkal rögzítették, így ezen sofőrnek is a fenti összeggel kell számolnia - közölte Németh-Kész Mónika, a megyei kapitányság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!