Tanulmányi versenyt rendeztek a közlekedésről

Székesfehérvár - Általános iskolásoknak rendeztek közlekedési tanulmányi versenyt, méghozzá megyei döntőt hétfőn a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon. Rekord számú nevezés érkezett - számolt be a rendőrség.

duol.hu

A megye 29 általános iskolájának 51 tanulója nevezett a 2012-es Általános Iskolások Közlekedési Tanulmányi Versenyére, amelynek megyei döntőjét február 13-án rendezte a szervező Fejér Megyei Baleset-megelőzési Bizottság.
Az elméleti és gyakorlati versenyszámokban két korcsoportban összesen 51 tanuló mérte össze tudását.

A két korcsoport számára összeállított elméleti kérdéssorral kezdtek a negyedikesek, illetve nyolcadikosok a főkapitányság tantermében délután egy órakor. Mindkét korosztály tíz-tíz legjobb eredményt elért versenyzője vehetett részt a gyakorlati versenyen. A tornateremben felállított akadálypálya már ránézésre sem volt egyszerű, a kis résztvevők derekasan megküzdöttek a helyezésekért – közölte R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő.

Az eredmények összesítése alapján a végeredmény a következő:

a 8. osztályosok versenyében az I. helyen végzett Paska László a székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskolából. II. helyezést ért el Molnár Dániel a csóri Mátyás Király Általános Iskola és Községi Könyvtár versenyzője. A III. helyen a Vértesboglári ÁMK Általános Iskola tanulója, Major Roland végzett.

A 4. osztályosok között I. helyezett lett Killer Donát Nagylókról, az ÁMK Sárszentmiklósi Általános Iskola Sárbogárd Nagylóki Általános Iskolája tanulója. II. helyen végzett Fáczányi Kökény Vértesboglárról, III. helyezett lett Fernandez-Rafics Nicole a sárszentmihályi Zichy Jenő Általános Iskolából.

Mindkét korcsoport első helyezettjei képviselik majd a felkészítést követően Fejér megyét az április 12-14-én Szeghalmon megrendezésre kerülő országos tanulmányi versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!