Eladó Szökkenő Szarvas - Harmincéves járgányokat akár tizenötezerért is kaphatunk

DH - Érdekes leletekre bukkanhatunk a különféle használtautó-hirdetésekben. Pár tízezerért már gurul is.

Anda Fábián

A Szökkenő Szarvas név valójában egy vérbeli Trabant 601S-t takar, gazdája igazán nem kér sokat: tizennégyezer forint a kikiáltási ára. A pickup stílusú, bukócsővel is ellátott egykori kelet-német csoda ugyan szenved némi hiányosságtól, de bizonyítja, hogy kevés pénzért is lehet autót kapni, még ha kissé komolytalan is az ajánlat.

Trabantokat néhány tízezer forintért már lehet kapni, aki azonban valami különlegességre vágyik, annak ott a klasszikus Volkswagen Bogár  akár negyvenezerért. Több helyütt is feltüntetik a tulajok, hogy fémkereskedők ne keressék, ugyanis sokan bontott vasnak vennék meg az egykor szebb napokat látott négykerekűeket. A Fiat 126-osok köre is igen olcsó: egy lejárt műszakis kis Polskit már ötvenezer forintért hazavihetünk. Ugyanennyiért lehet kapni Renault 4-et is  1969-ből, a legendás francia Bakancs apró motorja (849 köbcenti, 26 lóerő) napjainkban újra aktuális lehetne. Szintén ebben az árban árulnak Skoda 120 SL-t is, Csehszlovákia büszkeségét  a nagy retróhullám jegyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!