Alexandra pénteken itthon lesz, de még nem gyógyultan

Essen-Dunaújváros - Az apa lehet a szervadományozó a kilenchónapos Alexandra májátültetésénél. Ami azonban később lesz, mint azt vártuk...

Pekarek János

- A tegnapi napon (febr. 8., P. J.) befejeződött az én kivizsgálásom. A kardiológiai megbeszélésen közölték velem, hogy én lehetek a donor - írta csütörtöki e-mailjében Szoták Gyula, az esseni klinikán májátültetésre váró, kilenchónapos Alexandra édesapja. Az üzenet második része nagyon meglepett minket...

- Alexandra nagyon jól van egyelőre. Ötnapos antibiotikum kezelés után közölték, hogy holnap (febr. 10-én, P. J.) délután utazhatunk haza. Azért engednek haza minket, mert az orvosok szerint Szandrának a mája még nem érett meg a műtétre. Azt is közölték, hogy nagyon gyorsan változhat az állapota. Ez lehet egy hét, egy nap, egy hónap. Sajnos, nem tudják. Folyamatos kontrollra kell majd járnunk Pestre. Egyelőre ennyit tudunk - írta Szoták Gyula, Alexandra édesapja a szerkesztőségünknek címzett e-mailjében.

A meglepő fordulat (hazautazás) híréből annyi jót mindenesetre ki tudtunk olvasni, hogy a korábbi híradások szerint egyre rosszabb állapotba kerülő kislány legalább jobban, de legalábbis szállítható állapotban van. A májátültetést viszont aligha ússza meg. A részletekre visszatérünk, mihelyt lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!