Szünetel a vetítés, bizonytalan a Barátság mozi jövője

Székesfehérvár - A Fejér Megyei Művelődési Központ (MMK) igazgatója, Juhász Zsófia közleményben tudatta: a Barátság mozi február 1-jétől esti vetítéseit szünetelteti.

Gábor Gina

A közlemény kitér arra,  hogy az MMK által üzemeltetett  Barátság Klubmoziba főként fehérváriak járnak, ám a város  önkormányzata   négy éve semmilyen forrást nem biztosít ehhez az intézmény számára. Eddig az MMK a többi terem kiadásából származó bevételből finanszírozta a mozi működését. Délelőttönként a fehérvári diákoknak is rendszeresen vetítettek a tantervekhez  kapcsoló filmeket, este pedig  művészfilmeket, sikerprodukciókat játszottak. A nézőszám változó volt, de az MMK célja, hogy családias hangulatban nézhesse meg a közönség a  filmet. Azt is tervezik, hogy a mozi mellett később működtessenek egy  közösségi teret is, ahol a filmekhez kapcsolódó programokat szerveznének: de  persze, ehhez is pénzre lenne szükség. Ám januártól az MMK költségvetési támogatása  minimálissá vált, így már semmiféle pluszkiadást nem tud vállalni:  le kell mondania a rendszeres esti vetítésekről is. 
Az MMK igazgatója, Juhász Zsófia lapunknak is elmondta: levélben kérte Fehérvár polgármesterének segítségét. S ha pozitív biztatást kapnak, márciusban újra folytathatják a rendszeres vetítéseket. Addig viszont sajnos,  a Barátság Klubmozi csak bizonyos napokon fogadhatja a látogatókat. Legközelebb február 2-án  18 órakor  Csajos estet rendeznek, amelynek vendége  Rácz Zsuzsa lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!