MSZP: elbocsáthatják a fővárosi pedagógusok több mint húsz százalékát

Budapest - Az MSZP szerint a fővárosban "fűnyíróelv" alapján hajtanak végre megszorításokat, és ennek következtében iskolabezárásokra, továbbá a Budapesten dolgozó pedagógusok több mint húsz százalékának elbocsátására is sor kerülhet.

MTI

Kunhalmi Ágnes, a szocialista párt elnökségi tagja szombati budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: elismerik, hogy a Fővárosi Közgyűlésnek súlyos forráshiánnyal kell szembenéznie, de azt elfogadhatatlannak tartják, hogy az oktatás ügyét nem kezelik kiemelt fontosságúként a kiadáscsökkentés során. Tarlós István és a Fidesz politikája miatt így jelentősen csökkenhet a fővárosi oktatás színvonala, Budapest pedig elveszítheti tudáscentrum-jellegét - tette hozzá.    Az ellenzéki politikus kifogásolta, hogy a kormányoldal még mindig nem tudja megmondani, milyen formában történik majd meg az eddig fővárosi kezelésben lévő oktatási intézmények állami felügyelet alá vétele.     Kunhalmi Ágnes megjegyezte továbbá, hogy országos szinten is elfogadhatatlan oktatáspolitikai döntések születtek a kormányváltás óta. Példaként említette erre a felsőoktatás elérhetőségének nehezítését, valamint azt, hogy a megyei kormányhivatalok az érettségit szervező középiskolák igazgatóitól bekérték a pedagógusok személyes e-mail címeit. Mint mondta, az utóbbi "elfogadhatatlan és abszurd" eset is indokolná az adatvédelmi ombudsman intézményének visszaállítását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!