Családi tragédia: karácsonykor ölt az agressszív apa

Megölte volt élettársát, majd magával is végzett egy férfi karácsony másnapján Karcagon - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden.

MTI

Szabó Zita elmondta, hogy az egykori élettársak évek óta külön éltek, nemigen beszéltek egymással. Tizennégy esztendős gyermekük kérésére döntöttek úgy, hogy az idén együtt töltik a karácsonyt. Az ünnep idején a férfi többször is zavartan és agresszívan viselkedett. A tragédia előtt hétfőn a fiú az egyik, látogatóba érkező rokonnak beszélt is erről, és azt mondta: félnek az apjától.    
   
A szóvivő arról tájékoztatott, hogy bár az eddigi adatok szerint a fiú és az édesanyja többször jelezte rokonainak az elmúlt napokban, hogy a férfi terror alatt tartja őket, félnek tőle, mert agresszívan viselkedik, sőt a nőt többször is megütötte, a rendőrséget a hozzátartozók minderről csak hétfő délután értesítették.
   
A rendőrséget egy vendég riasztotta. A bejelentés után tíz perccel egy járőrpáros érkezett a helyszínre, és a segélykérés valódiságának tisztázása érdekében az anyát keresték. A férfi nyitott ajtót, láthatóan zavartan viselkedett, majd dühöngve, késsel fenyegetőzve bezárkózott. A járőrök megpróbáltak bejutni az épületbe, és az időközben helyszínre érkező civileket, összegyűlt rokonokat is igyekeztek távol tartani, a testi épségük védelme érdekében. Ezért kiérkezésük után hét perccel erősítést kértek, az negyedórán belül meg is érkezett, ekkor sikerült a házba bejutniuk.
   
A 30 éves karcagi férfi időközben a lakásban több késszúrással megölte 32 éves volt élettársát. Mire a rendőrök bejutottak az épületbe, az apa magával is végzett; a dühöngő férfi szívtájékon szúrta magát.
   

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a kettős haláleset körülményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!