A városban jó a szülészeti és nőgyógyászati ellátás

Dunaújváros - A közgyűlés Egészségügyért-díjat adományozott két helyi szülész-nőgyógyász főorvosnak. Egyikük dr. Bazsa Sándor, a kórház szülészet-nőgyógyászatának osztályvezetője.

Körmendi Erzsébet

A kiváló szakember orvosi diplomáját 1975-ben Marosvásárhelyen, míg szülész-nőgyógyász szakorvosi képesítését 1980-ban, Bukarestben szerezte. Az orvostudományok kandidátusa cím után 1997 végén megszerezte a Phd fokozatot, majd 1999-ben onkológiából tett szakvizsgát Budapesten. Munkáját Szatmárnémetiben kezdte, 1989-ban került a Szent Pantaleon Kórház szülész-nőgyógyászati osztályára, majd némi kitérő következett Vásárosnaményben és a Péterfy Sándor utcai Kórházban. Ám utána visszatért Dunaújvárosba, 2001 januárjától a Szent Pantaleon kórház szülészet-nőgyógyászatának osztályvezető főorvosa.

A díjátadón elhangzott, hogy tíz éves vezetői működése alatt az osztály lényeges mőségi változásokon ment át. Felújították a szülőszobát, bővült és korszerűsödött a műtők műszerparkja. Kialakították a betegek kényelmét szolgáló új kórtermeket és a VIP-kórtermeket Az osztály és a szakrendelők számítógépeit is lecserélték.

Bazsa Sándor szakmai kapcsolatot alakított ki a németországi Ambergi Női Klinika vezetésével, és a klinika jó állapotú ágyakat, textíliákat és egyéb ápolási eszközöket ajándékozott készletéből az osztálynak. Az osztályvezető főorvos szakmai sikere, hogy az osztályon megteremtette a szülészeti epidurál fájdalomcsillapítás teljes körű feltételeit. Császármetszésnél új műtéti technikákat vezetett be, amelyek biztonságosabb, gyorsabb gyógyulást elősegítő, gazdaságos eljárások. A színvonalas szakmai munkának köszönhetően jelentősen csökkent a korábbi negyven százalékos beteg-elvándorlás, sőt a területen kívülről is egyre nagyobb számban keresik fel betegek az osztályt.

Eredményeit, valamint a város lakosságának színvonalasabb ellátását ismerte el az önkormányzat a Dunaújváros Egészségügyéért-díjjal.

- Meggyőződésem, hogy a városban valóban jó a szülészet-nőgyógyászat. Szívügyem ez a díj, amelyet a városvezezetés, az egészségügyi bizottság, a betegek és a szülők elismerésének tekintek - mondta Bazsa Sándor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!