Egyházi ifjúsági önkéntes akció csütörtöktől

Jövő csütörtökön a Szent István-bazilika előtti ünnepélyes megnyitóval kezdődik és vasárnapig tart a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű szociális önkéntes akció, amelyet az Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány szervez országszerte, immáron negyedik alkalommal.

MTI

 Mint írták, a program Magyarország fiatalságát kéri, hogy "együtt tegyenek másokért, környezetükért". Ennek keretében országszerte fiatalok csoportjai 72 órán, azaz 3 napon keresztül folytatnak szociális, karitatív, ökológiai vagy fejlesztő, építő tevékenységeket különböző helyszíneken, a legkülönbözőbb módon segítve a rászoruló embereken és környezetükön.
Tavaly országszerte csaknem száz városban, összesen 4 500 fiatal 259 önkéntes projektben vett részt a program keretében, megközelítőleg 35 ezer munkaórát felajánlva másokért. Idén még ezeket a számokat is meghaladó érdeklődés mutatkozik - jegyezték meg.
 Hozzátették: azon túl, hogy a kezdeményezés iránti elkötelezettségét a három egyház vezetői - Erdő Péter bíboros, Bölcskei Gusztáv református és Szemerei János evangélikus püspökök - a program védnökségével is kifejezték támogatásukat, további közéleti személyiségek is a 72 óra kompromisszum nélkül mellé álltak: Bombera Kriszina, Süveges Gergő és Horváth Gergely televíziós és rádiós műsorvezetők, Lackfi János költő, Böjte Csaba ferences szerzetes.
A három nap során lesz egyebek mellett kirándulás vak gyermekekkel, emlékművek rendbetétele, játszóterek telepítése, rendbetétele, kerítések festése, műsorok idősek otthonában, parkrendezés, patakmeder takarítás, templomdombi lépcsőépítés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!