Country - egy család javára

Rácalmás - Az Apple Country Club jóvoltából a rácalmásiak újabb nagy dobással kápráztatták el lakótársaikat, és a hozzájuk érkező vendégeket: táncba hívták a vállalkozó szelleműeket sokan csatlakoztak, hogy segítsenek egy helyi családon.

Körmendi Erzsébet

Csak gyűltek és gyűltek az emberek a Szigetfő utcában szombaton délután. Érkeztek iskolások,  óvodások szüleikkel, nagyszüleikkel, azok ismerőseikkel...Tudták: minél többen táncolnak, annál több pénzt kap egy család.

Szalai Gabriella, az Apple Country Club vezetője a nyár elején gondolta ki, hogy támogatókat szerez, és valami nemes célért gyűjt  mégpedig össztánccal. A cél érdekében tanította a country alaplépéseit a nyugdíjasklubban, az óvodában és Kiss Józsefné testnevelő tanár segítségével az iskolábanis. Az ötletelés és a szervezés végeredménye a szombati óriási country-buli lett, bevételét egy  helybéli családnak ajánlották fel.

- Több családot megkerestünk, akikről tudtuk, hogy hitelfizetés miatt árverezés előtt áll a házuk, vagy két gyermeket egyedül nevel a szülő, illetve az apa munkanélküli, és anyagi gondjaik vannak - mondja dr. Tóth Pálné, a gyermekjóléti szolgálat családgondozója.  Érzékeny területe ez az életnek, úgyhogy a végén három család vállalta a nyilvánosságot. Nekik gyűjtöttünk.

A Hankook Kft., valamint a nagykarácsonyi Mikulásfalva Kht. az ügy mellé állt: a Hankook felajánlotta, hogy táncosonként 200 forintot ad a nyertes családnak. A másik két család vigaszdíja  egy-egy ötszemélyes belépő a Mikuláshoz  a nagykarácsonyiaknak köszönhető.

Fergeteges buli kerekedett a Szigetfő utcában szombaton délután: az önként jelentkezők utcahosszat ropták a countryt.   A helybéliekhez csatlakozott harminc tánccsoport közel kétszáz táncosa is: este országos   line dance  vonaltánc  találkozó volt a rácalmási művelődési házban, és a táncosok órákkal előbb érkeztek, hogy támogathassák a jó ügyet. Szülők, pedagógusok, táncosok mutattak példát a gyerekeknek, bizonyították:  aprósággal, például negyedórás tánccal, jó mulatsággal is milyen sokat tehetnek másokért.

Összesen 556 önkéntes résztvevőt regisztráltak.

Nagy volt az izgalom a sorsoláskor. A kalapból elsőként annak a két családnak a nevét húzták ki, akik mikulásfalvi látogatást kaptak. A fődíjat, a Hankook által felajánlott összeget Ódor László és családja nyerte. Ódor Lászlóné megszólalni is alig  tudott az örömtől.  Nagyon jólesik, de furcsa is. Mert a legtöbb ember  anyagi helyzete ma olyan,  ha szeretne  sem biztos, hogy tud segíteni másokon. Nagyon örülünk a  pénznek, és  téli tüzelőre költjük. Köszönjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!