Várják a gólyákat

Dunaújváros - Várhatóan hétfőn kapják kézhez a Gólyalevelet a főiskola elsős hallgatói. A Hallgatói Önkormányzat felpörgetné a diákéletet.

Szigeti Sándor

A kollégiumi felvételi értesítők a napokban érkeznek meg a hallgatókhoz, az elsősök számára pedig tegnap adták fel az úgynevezett Gólyalevelet, amelyet a Hallgatói Önkormányzat küld ki:

- Szeretnénk ettől az évtől egy kicsit színesebbé tenni, felpörgetni a hallgatói életet. Ennek első lépéseként a Gólyatábort a tavalyi zánkai helyszín után visszahoztuk Dunaújvárosba. A tervek szerint egész évben, havi rendszerességgel koncerteket és kulturális programokat szervezünk a főiskolásoknak a Campus területén - mondta el kérdésünkre Adorján László.

Az idei Gólyatábor augusztus 30-án kezdődik, és mintegy ötszáz elsős évfolyamos hallgatót várnak az egy héten  át tartó rendezvényre. A bulizás és a várossal való ismerkedés mellett bemutatkoznak az alma mater intézetei  is, és az ilyenkor szokásos szintfelmérőket is ekkor íratják meg az újonnan felvételt nyert hallgatókkal, a részvétel tehát kötelező.

A környékbeli lakókra gondolva a koncertek este tizenegyre befejeződnek, az utánuk következő partyk idejére pedig lejjebb veszik a hangerőt a főiskola belső udvarában kialakított rendezvényhelyszínen.  A hangfalakat egyébként is úgy helyezik el, hogy a zene ne a lakóépületek irányába menjen  árulta el lapunknak a Dunaújvárosi Főiskola Hallgatói Önkormányzatának közelmúltban megválasztott új elnöke.

A HÖK ezenkívül azt tervezi, hogy több sportágban is házi bajnokságot indít, ezzel is aktivizálná helyi főiskolásokat, egyúttal színesebbé tenné a kollégisták életét is.  


A gólyatábor részletes programjait itt találja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!