Hírek az utakról, tippek a hőségben közlekedőknek

A közutakon az elmúlt nap 24 órájában a rendőrség összesen 160 közúti közlekedési baleset során intézkedett. A hőség miatt a rendőrség fokozott figyelmet kér az autósoktól.

Országos Sajtószolgálat (OS)

Egy balesetben egy személy vesztette életét, 22 baleset súlyos, 46 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 91 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.
A mai napon túlnyomóan derült idő várható. A néha megnövekvő gomolyfelhőzetből csak északon lehet egy-egy frissítő zápor, zivatar. Országos hőség, délen forróság várható.
 A gyorsforgalmi utakon fokozott rendőri jelenlét van.
A sebességmérők mindenhol dolgoznak! Kérjük, tartsák be a közúti közlekedés szabályait!  A nagy melegben csökken a koncentráló-képesség, romlanak a reflexek,  tompulhat a látás. Figyelmesebb, türelmesebb vezetéssel a balesetek elkerülhetők. A fáradt járművezetők biztonságos helyen (parkolóban, üzemanyagtöltő állomásoknál) pihenjenek, mozgással frissüljenek fel, a melegben fogyasszanak több folyadékot - kéri a rendőrség.
Az M0 autópálya régi szakaszán várhatóan 2011. december 31-ig épül a 3. forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatosan dolgoznak, sebességkorlátozás van érvényben, ez az M0-M7 csomópontot is érinti. Fokozott óvatossággal közlekedjenek! Ne vezessenek rutinból! 
Az M5 autópálya bal pályatestén, az 50-44. km szelvények között (Budapest felé) útburkolat-felújítás zajlik. Emiatt átterelés van a jobb pályatestre (Szeged felé), ahol szembe jövő forgalom van!  Mindkét pályaoldalon a 40 + 950. km szelvényben hídjavítás miatt sávzárásra kell számítani! 
Az M6 „Duna autópálya” szakasz mindkét pályaoldalán, a 22-76. és a 73-78. km szelvényekben úton folyó munkálatokat végeznek a hét végén, mobil terelés mellett.
 Figyeljék a közúti jelzéseket!
Az M1, M3 és M7 autópályákon folyó munkálatokat, fix tereléseket nem terveznek.
Ahol az úton emberek és munkagépek dolgoznak, ott nagyobb figyelemmel közlekedjenek - ajánlja a közlekedők figyelmébe a renőrség. 
Az előre ki nem számítható bekövetkezendő baleseteknél a mentési és a helyreállítási munkák miatt terelésre, sebességkorlátozásra kell számítani. 
A határforgalmat tekintve Zala megye Letenye autópálya határátkelőhelyen a mai napon 14.00 óráig a kilépő irányban, 11.00 órától 18.00 óráig a belépő irányban várható 30-60 perces várakozási idő kialakulása a személyforgalomban.
 Bács-Kiskun megye Tompa közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban számolunk várakozás kialakulásával a késő esti órákig, amelynek mértéke 60-90 perc lehet.
Csongrád megye Röszke autópálya határátkelőhelyen a személyforgalomban várható utas torlódás kialakulása a kilépő irányban vasárnap 18.00 óráig, amelynek mértéke 60-120 perc lehet.
Hajdú-Bihar megye Ártánd közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban várható torlódás a hétvégi kamionstoppal összefüggésben, ma délelőtt kilépő irányban, vasárnap az esti óráktól hétfőn a hajnali órákig a belépő irányban, amelynek mértéke 30-60 perc lehet.
 Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Záhony közúti határátkelőhelyen ismételten várható forgalomtorlódás. A személyforgalomban a mai napon és vasárnap, a be- és kilépő irányban 60-180 perces várakozás kialakulásával számolhatunk. A teherforgalomban a hét végi kamionstopot megelőzően ma 06 órától kilépő irányban 3-4 órás várakozásra lehet számítani, amelynek mértéke függ az ukrán határ- és vámellenőrzés ütemétől.
Beregsurány közúti határátkelőhelyen szintén számolni kell várakozással a mai napon és vasárnap szintén a be- és kilépő irányban, amelynek mértéke 60 perc lehet.
A személyforgalomban közlekedőknek a záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánlja a rendőrség.
Az ukrán határszakasz határforgalmának aktuális helyzetéről a Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK ügyeletén lehet érdeklődni a +36-42/524-600 telefonszámon.
Az érintett határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, a szükséges kapacitással fognak üzemelni; ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében.
Az utasok napra készen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hatarinfo/varakozas.html" target="_blank" oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!