Takarítók, parkőrök a Cigány Kisebbségi Önkormányzattól

Dunaújváros - Többek között parkőrökként és takarítókként foglalkoztatna tartós munkanélkülieket a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat. A témáról a közgyűlés legutóbbi ülésén is szó esett.

Szigeti Sándor

A dunaújvárosi Cigány Kisebbségi Önkormányzat a programot előzetesen egyeztette a dunaújvárosi rendőrséggel, az önkormányzat társadalmi  bűnmegelőzési referensével, a polgármesteri hivatal közterület-felügyeletével, valamint a közbiztonsági és társadalmi kapcsolatok bizottságának elnökével.  Valamennyi, a programba bevont partner támogatta a CKÖ elképzeléseit.

A Cigány Kisebbségi Önkormányzat tartós munkanélküli személyeket foglalkoztatna Dunaújvárosban, alapvetően két területen: köztisztasági és közbiztonsági munkakörökben.

A köztisztasági munkakör praktikusan utcát seprő és takarító feladatból  állna, közbiztonsági funkció pedig például parkőri állást jelent.

A közgyűlésen javaslatként elhangzott, hogy a közfoglalkoztatottként történő alkalmazást kössék büntetlen előélethez.

Cserni Béla, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője ezzel kapcsolatban megjegyezte: a köztisztasági munkák betöltésénél a büntetlen előéletet nem látja indokoltnak, hiszen éppen olyan embereket rekeszthet ki a programból, akiknek nagy szükségük volna munkára.

A közbiztonsággal kapcsolatos munkakörök esetében ugyanakkor Cserni Béla is fontosnak nevezte a büntetlen előéletet, mint feltételt.

A CKÖ és az önkormányzat hamarosan aláírja az erről szóló megállapodást.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!