Almavirágünnep lesz szombaton

Rácalmás - Almavirág Fesztivál lesz május 7-én, szombaton a Jankovich-kúriában, mégpedig a család, az egészség, a sport, a kultúra és a gasztronómia jegyében.

Körmendi Erzsébet

A szervezők közös ebédfőzésre, sütésre invitálják a családokat, baráti társaságokat, klubokat, egyesületeket.  Ehhez ideális körülményeket biztosítanak, egy hatalmas sátor alatt asztalok és padok, főzőhelyek  állnak a vendégek rendelkezésére. Délelőtt egészségmegőrző programok várják a résztvevőket, a szűrővizsgálatokon kívül számítanak a véradókra is. Érdekesnek ígérkezik a Vöröskereszt által 14 órára szervezett bemutató: tömegbaleset utáni eseményeket szimulálnak mentők, rendőrök és tűzoltók.

- Idén is versenyeznek az almás sütemények, a  remekműveket 10-12 óráig lehet leadni a kúria recepcióján, déltől pedig almahámozó verseny lesz a színpadnál. A gyerekeknek játékok egész sorát kínálják a szervezők. A Duna-parton a vízi sportokkal ismerkedhetnek a családok, a kúriában pedig sportesztközöket próbálhatnak ki. Színvonalas kiállítások gazdagítják a programot, továbbá ínycsiklandó ételek, finom italok közül válogathatnak a vendégek. A nagyszínpadon is egymást váltják a fellépők a -feltörekvő rockbandáktól a westerntáncig - majd  Balázs Fecó és a Korál együttes nagykoncertje  zárja a sort este nyolc órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!