Influenza: kevesebb a beteg

Az egész országban csökkent az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma. A fiatal felnőttek közt még mindig többen veszélyeztetettek.

Kovalcsik Katalin

Az országban   az influenzaszezonban  89 olyan halálesetet regisztráltak, amely  összefüggésbe hozható az influenzával. Az elhunytak közül 85 betegnél az A(H1N1)2009 vírus, négynél az influezna B vírus kórokozói szerepét  igazolták az elvégzett virológiai vizsgálatok.  Hazánkban  április 18. és 24. között  több mint 2600 beteg keresett segítséget  a háziorvosnál, ez 35 százalékkal kevesebb, mint egy héttel korábban. Jelenleg még a fiatal felnőttek vannak veszélyben, a 15-34 év közötti korosztályból került orvoshoz  a betegek 38,5 százaléka, 30 százalékos arányban a 35 év felettiek vették igénybe  az orvoslást. A megyénkben is megfigyelhető a csökkenés,  mindhárom kistérségben   nagyon alacsony volt a 100 ezer lakosra vonatkoztatott betegszám. A 15 év alattiak közül két megbetegedést jeleztek az orvosok, a  többi beteg az országos átlag szerinti korosztálynak felel meg.   Kórházba senkit nem kellett felvenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!