Térfigyelő buktatta le a verekedőt

Dunaújváros - A Szórád Márton és a Dózsa György út kereszteződésénél augusztus 18-án történt verekedésről készített felvételeket a térfigyelőrendszer kamerája. Az elkövető rendőrkézre került.

Dunaújvárosi Hírlap


Németh-Kész Mónika, a megyei kapitányság szóvivője elmondta, hogy a térfigyelőrendszer operátora észlelt egy verekedést még augusztus 18-án éjjel a Dunaújvárosi Főiskola előtt. A Szórád Márton utca és a Kossuth Lajos utca kereszteződésébe telepített kamerán keresztül lett figyelmes az operátor arra, hogy egy szemmel láthatóan ittas férfi - aki egy hölgy társaságában volt - egy másik férfivel vitatkozott. Az ittas férfi erősen dülöngélt, hadonászott, érezhetően kötözködő magatartásával több alkalommal is provokálta a másik félt.

Az operátor segítséget küldött a helyszínre. A szóváltás időközben tettlegességig fajult, az ittas férfi fojtogatni kezdte, majd hasba rúgta a másikat, majd dulakodás közben mind a ketten a földre kerültek. Mire a rendőrök a helyszínre értek, a verekedés abbamaradt, és a három személy távozott a helyszínről. Az ügyben garázdaság miatt büntetőeljárás indult a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon.



A szóvivő elárulta, hogy a dunaújvárosi nyomozóknak a felvétel alapján sikerült beazonosítaniuk az ittas férfit, akit korábbi rendőrségi ügyei kapcsán ismertek. Kedden elő is állították a 24 éves fiatalembert, aki korábban testi sértés elkövetése miatt már volt büntetve. A mostani eset kapcsán garázdaság elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az elkövetéskor vele lévő élettársa tanúként szerepel az ügyben. A harmadik személyt még keresik a rendőrök.

A rendőrség kéri, hogy aki a képen sötétebb pólóban lévő, alacsonyabb férfit felismeri, hollétéről tud, vagy a bűncselekmény elkövetéséről információval rendelkezik, hívja a dunaújvárosi nyomozókat a 25/510-510-es telefonszámon. Bejelentés tehető továbbá a 107-es és a 112-es segélyhívók bármelyikén.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!