Kábelbarátok

DH - Az adonyi vasútállomás adatátviteli kábeljéből csentek el tolvajok kedden mintegy 150 méteres darabot. A kár többszázezer forint.

Dunaújvárosi Hírlap

A tettesek a sínek mellett haladó kábeleket az elosztó dobozok mellett vágták el. A lopási kár eléri a háromszázezer forintot.

R. Szabó Ágnes, a FMRFK szóvivője elmondta, hogy Nagyegyházán is hasonló eset történt: egy villanytelepről jeleztek lopást kedden a rendőröknek. Az ismeretlen tettesek egy villanyóraszekrényt, 300 méter nagyfeszültségű vezetéket, hat kandelábert, ajtókeretet és három pár hétméteres sínt vittek el. Az elkövető feltehetően lángvágót használt - negyedmillió forint lopási kárt okozott.

Kábel tűnt el egy perkátai betörés során is. Az elkövető a házhoz tartozó melléképületről távolította el a lakatot és innen vitt el egy 50 méter hosszúságú kábelt. E mellett azonban egy pár bakancsnak, egy gázpalacknak és egy szivattyúhoz tartozó motornak is lába kélt. A lopás valamikor a megelőző három hétben történt - tette hozzá a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!