Kupagyőzelem újoncokkal

Miskolc - A hétvégén pályára lépett a Pannon Kupán az erősen átalakított kerettel játszó magyar férfikézilabda-válogatott. Előbb a szlovákok, majd a görögök ellen.

Gallai Péter

Magyarország: Fazekas, Liszkai, Mikler (kapusok), Császár 8/5, Gulyás 4, Halász 1, Harsányi 1, Ilyés 5, Laluska 1, Lékai, Mocsai 1, Nagy K., Pálos 2, Putics, Schuch 4, Zubai.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc

Hétméteresek: 5/5, ill. 5/5

A soha nem látott összetételű magyar csapat helyenként jól játszott, de leginkább a küzdelem dominált a mérkőzésen. Mocsai Lajos szakmai igazgató és Csoknyai István szövetségi kapitány a sok hiányzó és sérült miatt több újoncot is kipróbált a meccsen. A két pont megszerzése egyébként azt jelentette, hogy vasárnap a tornagyőzelemért lépett pályára a válogatott Miklerrel a kapuban.

Magyarország-Görög-ország 33-29 (16-15) Miskolc, 1000 néző. Vezette: Horváth, Marton

Magyarország: Mikler - Gulyás 4, Mocsai 1, Schuch 1, Ilyés 1, Nagy K. 6/3, Halász 5/3. Csere: Fazekas (kapus), Pálos 2, Harsányi 4, Putics 3, Zubai 4, Lékai 2.

Kiállítások: 2, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 8/6 , ill. 3/3

A meccsen a legeredményesebb a dunaújvárosi Nagy Kornél volt, aki bátran próbálkozott, s a büntetők egy részét is ő lőtte. A lengyelek visszalépése miatt csonka tornát a házigazda nyerte meg, így - csakúgy, mint a szlovének - győzelemmel hangolt a júniusi, nagyon fontos vb-selejtezőre. A végeredmény: 1. Magyarország 4 pont, 2. Szlovákia 2, 3. Görögország 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!