Az új traffipax nemcsak nappal, de éjszaka is nagyon jól lát

Dunaújváros - A figyelmes olvasók észrevehették, hogy egy ideje már esti, éjszakai sebességméresekre is figyelmeztetjük őket egy új, modern traffiapxot kapott a kapitányság.

Gallai Péter

 

Végérvényesen oda a tükör mögé lógatott cd lemezek mítoszának,  az új rendőrségi traffipax minden időjárási körülmények között  működik. A berendezés a régi, Fáma típusú lézert váltotta le, a legújabb fejlesztésű sebességmérő a  helyi kapitányság  saját  használatába került.

Ez a gép nem videófelvételt, hanem  mindössze egy fotót készít. Az új berendezés  akár ezer méterig  ellát. Be lehet állítani rajta azt is, hogy milyen távolságban és milyen sebesség esetén kapcsoljon be. Ekkor a kezelőnek hozzá sem kell nyúlnia, magától dolgozik, a megadott tartományba eső összes járművet rögzíti.  De képes a szemből jövő, vagy a távolodó járművek bemérésére is, s amint megvan a  kép,  azt azonnal továbbítja a központba   mondta   Bak Róbert törzszászlós.

A traffipax minden  kezelőjének vizsgát kellett tennie, s egyedi kóddal tudnak csak belépni a rendszerbe. A gyorshajtáson kapott sofőröknek azonban nem érdemes a felvétel eltüntetését indítványozni,  hiszen az  rögtön a központi nyilvántartóba kerül, maga az eszköz nem tárol semmit.

A másik nagy  újdonsága  a  gépnek, hogy bármilyen időjárási körülmények között képes működni. Tehát esőben, ködben, vagy akár éjszaka is tud dolgozni egy infraszűrő segítségével. Mivel a kibocsátott fény láthatatlan, sötétben sem  lehet észrevenni  tette hozzá kezelője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!