DNKKSE - FTC: bravúrral kezdődött a 2010-es év

Dunaújváros - Erős ellenféllel kezdte a 2010-es esztendőt a női kézilabdacsapat, Rapatyi Tamás együttese a Ferencvárost fogadta péntek este. A dh pedig online közvetített.

Anda Fábián

17:56: Percekkel a mérkőzés kezdete előtt még teltházat nem jelenthetünk, ám sokan még ezekben a percekben érkeznek az idei év első nagy rangadójára. Mintegy hatszáz néző lehet a csarnokban.

A dunaújvárosi női kézilabdacsapat mindig ősi riválisának tartotta a zöld-fehér együttest, ez most sem sincs másképp.

Természetes, hogy mind a két mester, Elek Gábor, és a hazaiak trénere, Rapatyi Tamás is határozottan bízott csapata győzelmében.

 

A kezdőcsapat összeállítása:


Dunaújváros: Győri-, Balogh, Radulovics, Jókai, Sári, Ferling, Nagy.

FTC: Pastrovics -, Zsigmond, Trufán, Szucsánszki, Németh, Emberovics, Szádvári.

17:59: A piros-fehér B-közép lelkesen buzdítja csapatukat, ám a Fradi hírhedt szurkolóit sem kell félteni, hangosan éltetik a Ferencvárost. A rendre több zsaru is ügyel a háttérben.

 

I. félidő

1.perc: Ferling góllal kezdi a találkozót, pontosan helyez a kapu bal alsó sarkába.

3. perc: Szucsánszki egyenlít, majd a mieink közül Jókai talál be, aztán újra Ferling. 2-2.

5. perc: 4-2-t mutat az eredményjelző, Radulovics büntetőjével növeljük az előnyt. Emberelőnyt harcolt ki Nagy Ivett.

6. perc: Jókai labdát veszt, ezt használja ki a Fradi, újra veszélyeztetnek. Szucsánszki őrzést kapott, Sári Barbara vigyázza a félpályánál.

9. perc: Radulovics ismét eredményes, ezúttal akcióból. 5-3.

11. perc: Akadozik a támadásunk, ötlettelen megoldások jellemzik ezeket a perceket. A kapuban viszont brillírozik Győri. Takács közben a túloldalon találatot szerez. 6-3. Egy újabb támadást követően Nagy Ivett is feliratkozik a góllövők sorába. 7-3.

13. perc: Emberovics erőszakos akciója meghozza a sikert, 7-4, majd a korábbi dunaferres Szádvári is beveszi Győri kapuját. 7-5.

14. perc: Sári gólja nagyon kellett a csapatnak, jókor örülhettünk a találatnak. 8-5. Trufán ellentámadása után: 8-6.

16. perc: Ferling remekel, háromra növeli a DNKKSE előnyét. Később: újra ő, egy megszerzett labdát pontosan továbbított Radulovicsnak, aki nem hibázott. 10-7 már.

18-19. perc: Nagy Ivett szorongatott helyzetből szélről betalál, immáron 11-7, egy újabb attakot követően Ferling növeli előnyünket. Boki büntetőt értékesít, hattal lép meg a Dunaújváros, majd Sári tovább sokkolja a zöldeket: 14-7.

22. perc: Szamoránsky Anikó harcos játékát koronázza siker, majd a mi Baloghunk dob gólt. Később - emberhátrányban - Trufán szerzi már a harmadik gólját.

24-26. perc: Radulovics újra büntetőhöz jut, szemtelen módon használja ki, dob a bal alsó sarokba egy leheletnyi gólt. Bari rövid időn belül kétszer is becsapja Győrit - közte Nagy Ivett dob újra gólt -, ezzel már 17-13. Boki újabb hetest értékesít - tőle megszokott hibátlansággal. Bravó! Hat büntetőnél jár. 6/6.

27-28. perc: Rapatyi Tamás időt kér - ötre csökkent a különbség. Szádvári a hatos-vonalról lövi a 15. Fradi-gólt. Kontra: Nagy Ivett újra betalál.

30. perc: A szünet előtt Ferling parádézik: kínai-figura, 21-16.

II. félidő

31. perc: Győri-bravúrral, majd egy Gáspár-góllal kezdünk.

32-33. perc: Jókai második gólját szerzi, Takácsot másodszorra állítják ki a játékvezetők. A vendégcsapatból Szucsánszki, hazaiaktól Nagy Ivett eredményes. 24-17, újra hét a differencia.

34-35. perc: Jókai a második félidőben villog, gólt szerez, majd elvesztett labdát - ám a passzt követően az akciót Balogh nem tudta sikerre vinni. Szucsánszki már a hatodik gólját lövi, amiből három büntető. Radulovics a földön marad, a bal karját fájlalja - szerencsére folytatni tudja.

38. perc: Lendületben a Ferencváros, már csak négy a különbség: 25-21. Nagy Ivettet ez nem zavarja, lehetetlen helyzetből is beveszi a zöldek kapuját. 26-21.

41-42. perc: Takács harmadik kiállítását kapja, kettős emberhátrány, Szucsánszki büntető. Forrnak az indulatok a lelátón is. Vitatható játékvezetői ítéletek születnek itt is, ott is. Radulovics bal keze ismét lecsap, újabb hetesét dobja (immáron a kilencedik) - egy percen belül a másodikat.

44. perc: A Ferling-Radulovics páros minden dicséretet megérdemel, az összhang újra hétgólos különbséget szül.

46. perc: Pillanatnyi kihagyás, ezt használta ki Szádvári és újra ejtve szerzett gólt, ezzel már 30-25. A zöld-fehérek szurkolói pénzérméket dobálnak a pályára, veszélyeztetve a játékot - rendre utasítják őket.

48-50. perc: Boki tizenegyedik gólját szerzi, igazi vezére a csapatnak. Szádvári sokadjára lóg meg a labdával, és szerzi az FTC 28. gólját. Később: Radulovics ismét, majd Emberovics. Már 33-29. Ferling jókor szerez gólt, növeli előnyünket.

52. perc: Szucsánszki heteshez jut, csak a Győriről kipattanó labdát tudja értékesíteni. 36-30.

55. perc: Balogh javítja hibáját, góllal köszörüli ki a csorbát. Izgalmas végjáték - vajon elég lesz a hét gól?

57. perc: Takács Dusmáta nem tud megakadályozni egy előre adott labdát, Szádvári szemfüles: 37-32.

58. perc: Rapatyi két perccel a lefújás előtt időt kér, úgy tűnik kitart az öt fás előnyünk.

59-60. perc: Szucsánszki még büntetőhöz jut, a közönség állva tapsol. Szól a "Szép volt lányok!". Pastrovics kapust pedig kiállítja a bíró: piros lap Takács Dusmáta fejbe dobásáért! Parázs hangulat...

Végeredmény: 37-33. Bravúros győzelem hazai pályán a Ferencváros ellenében.

Köszönjük a figyelmet - búcsúzik a dh-online.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!