A polgári védelemé a kidöntött oszlop

Dunaújváros - A héten írtunk a Római városrészben földön heverő oszlopról. Kiderült: ismeretlenek el akarták lopni, ezért vágták ki.

Gallai Péter

 

A napokban adtunk hírt a víztorony mögötti, kidőlt vasoszlopról, amelyről kiderült, kihez tartozik.

A cikk után azonnal megkeresett minket Lóki Richárd főhadnagy, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság  helyi  kirendeltségének vezetője. Mint a főhadnagy elmondta: az ominózus vasoszlop valamikor a régi városi  lakossági riasztó rendszer egyik szirénáját tartotta. Azonban ismeretlen elkövetők megpróbálták ellopni, ezért levágták a talapzatáról, és egy részét elvitték. Ezért  feljelentést is tettek a rendőrségen, rongálás címén.

A tartószerkezet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tulajdona, a kialakult helyzet megoldása érdekében a vezetőség megadta az engedélyt a maradék oszlop elszállítattására.

Lóki Richárd tájékoztatása szerint mihelyt az időjárás megengedi, - mínusz tíz fokban nem túl szerencsés vasat szétvágni - a dunaújvárosi tűzoltóság segítségével feldarabolják az oszlopot, majd elszállítják egy átvevő telephelyre.

Címkék#oszlop

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!