Útviszonyok, balesetek szombaton (folyamatosan frissítve)

Szombaton havazás és hófúvások nehezítik a közlekedést országszerte.

nincs nev

Este 21 óra

Járhatatlan út sehol nincs, közúton minden település megközelíthető.

Körmend környékén a havazás következtében a legtöbb főúton akadozik a közlekedés. A kamionparkolók megteltek, de ahol még van hely, oda rendőrök terelik a forgalmat.

Elakadt kamionok akadályozzák a közlekedést az M0-s autóúton:

-          az M1-es autópálya felé vezető oldal 10-es km-énél, a diósdi emelkedőnél,

-          az M5-ös autópálya felé vezető oldal 3-as km-énél, a bevásárlóközpontnál.

Utóbbi akadály miatt a várakozó kamionsor az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a 25-ös km-től, a herceghalomi csomóponttól csak nagyon lassan halad.

Az M3-as autópálya káli szakaszán, a főváros felé vezető oldal 97-es km-énél egy kamion egy személyautóval ütközött. A helyszínelés idején csak a leállósáv járható.

Kisebb koccanásokra, megcsúszásokra mindenütt lehet számítani. A megváltozott közlekedési feltételek miatt vezessenek a megszokottnál óvatosabban!

 Délutáni helyzet 16 óra

A Dunántúlon reggel óta mindenhol havazik. A Balatontól délre eső területeken 10 cm-nyi hó hullott, a Bakonyban, Vas és Zala megyében 6-8 cm-nyi a friss hó vastagsága. A Duna mentén is 1-2 cm-nyi az új hó. A havazás már átterjedt a Dunától keletre eső területekre: esik Bács-Kiskun és Csongrád megye nagy részén.

A frissen behavazott területeken az úttakarítás ellenére havas, hókásás az úthálózat, nehezen lehet közlekedni.

Az M1-es és az M7-es autópálya, továbbá az M0-s autóút teljes szakasza szintén havas, latyakos, jelentősen lelassult a közlekedés.

A sűrű havazásban romlottak a látási viszonyok is.

Balesetek, elakadások:

Az M7-es autópályán az érdi emelkedőn Budapest felé a kamionok elakadtak.

Körmend környékén a havazás következtében több főúton akadozik a közlekedés. A kamionparkolók megteltek.

A 76-os főút Katafa közelében csak egy nyomon, és személyautóval nehezen járható.

A 74-es főúton Vasvár belterületén három elakadt kamion mentését végzik. Csak a személygépkocsikat engedik tovább. Vasvár előtt a havas burkolaton újabb nyolc kamion akadt el.

Az M1-es autópálya Hegyeshalom elé vezető oldalán a tatabányai szakasz 56-os km-énél egy szalagkorlátnak csúszott kamion foglalja el a leálló sávot.

A 83-as főúton a győrszemerei emelkedőnél elakadtak a kamionok, áll a forgalom.

A 86-os főúton Szombathelyen egy kamion és egy személyautó ütközött össze. A 71-es km-nél csak egy sáv járható.

Az M70-es autóúton, a tornyiszentmiklósi határ felé vezető oldal 9-es km-énél két személyautó csúszott egymásnak. Letenye és Muraszemenye között lezárták az autóutat a télies körülmények miatt.

14.40

 Zala megyében a 86-os főúton Zalalövő és Körmend között, ahol korábban a burkolat tisztítás idejére a rendőrök lezárták az utat – megindult a forgalom. A terelés megszűnt.

 Körmend környékén a havazás következtében több főúton akadozik a közlekedés. A kamion parkolók megteltek.

A 76-os főút Katafa közelében csak egy nyomon, és személyautóval nehezen járható.

A 74-es főúton Vasvár belterületén három elakadt kamion mentését végzik. Csak a személygépkocsikat engedik tovább.

Az M1-es autópálya Hegyeshalom elé vezető oldalán, a tatabányai szakasz 56-os km-énél egy külső szalagkorlátnak csúszott kamion foglalja el a leállósávot.

A 83-as főúton, a győrszemerei emelkedőnél elakadtak a kamionok. A forgalom szűnetel.

A 86-os főúton Szombathelyen egy kamion és egy személyautó ütközött össze. A helyszínelés idején a 71-es km-nél csak egy sáv járható.

Az M70-es autóúton, a tornyiszentmiklósi határ felé vezető oldal 9-es km-énél két személyautó csúszott egymásnak. Sávlezárás mellett vizsgálják a baleset körülményeit.

A havazás most terjed át a Dunától keletre eső területekre. A megváltozott közlekedési feltételek miatt vezessenek a megszokottnál figyelmesebben!

13.30

Az intenzív nyugat-dunántúli havazás következtében Zala megyében a 86-os főúton korlátozták a kamionok közlekedését. Rédics és Körmend között a 75-ös, a 74-es és 76-os főút útvonalra terelik a tehergépkocsi forgalmat. A Magyar Közút célgépei Rédics és Zalalövő között megkezdték a kritikus emelkedős szakaszok tisztítását.

A 86-os főúton Szombathelyen egy kamion és egy személyautó ütközött össze. A helyszínelés idején a 71-es km-nél csak egy sáv járható.

 Az M70-es autóúton, a tornyiszentmiklósi határ felé vezető oldal 9-es km-énél két személyautó csúszott egymásnak. Sávlezárás mellett vizsgálják a baleset körülményeit.

Délben

A Dunántúl nagy részén havazik, a frissen leesett hó vastagsága 1 és 4 cm között változik. Lenti és Keszthely térségében legerősebb a havazás, ott romlottak a látási viszonyok is. A havazás nyomán latyakos, hókásás az úthálózat.

Az északi országrészben Edelény és Szikszó térségében esik a hó, de hószállingózást jelentettek Borsod-Abaúj-Zemplén megye többi részéből, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyéből, Nógrádból pedig Salgótarján környékéről is. A felsorolt területeken sótól nedvesek az utak.

A látási viszonyok általában jók, azonban a csapadékos területeken lecsökkent a látótávolság.

10 óra

Az ország nyugati részén Körmend, Lenti és Nagyatád térségében havazik.

Szállingózik a hó Ajka, Nagykanizsa, délen Szentlőrinc térségében, továbbá Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megye nagy részén, Jász-Nagykun-Szolnok megyében Tiszafüred környékén. A csapadékos területeken hókásás, latyakos az úthálózat.

A mellékutak Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – a korábbi havazás nyomán - letaposott hótól csúszósak.

A látási viszonyok jók, párásságra csupán Vas, Zala, Veszprém, Komárom –Esztergom megyében, valamint Gyöngyös, Jászberény, Szikszó, Debrecen és Vásárosnamény környékén kell számítani.

Kora reggel:

Borsod-Abaúj-Zemplén megye keleti felén valamint Polgár és Mátészalka térségében szállingózik a hó.

A főutak hó- és jégmentesek.

A Dunántúlon és a Duna-Tisza közén általában szárazak. Északon és a Tiszántúlon a Magyar Közút munkagépei által kijuttatott olvasztóanyagok hatására az ún. sónedves szakaszok a jellemzőek.

A mellékutak Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a letaposott hótól csúszósak.

Heves megyében és Salgótarján, délebbre pedig Kiskőrös környékén hókásásak.

Jég-, vagy hóbordás mellékutak a jellemzőek Körmend, Vasvár, Keszthely és Nagykanizsa, a Dunától keletre pedig Solt, Szolnok és Gyomaendrőd térségére.

Sűrű köd van Heves térségében, a látótávolság 50-100 méter.

Közepesek a látási viszonyok Jász-Nagykun-Szolnok megyében, valamint Szikszó és Dunaújváros térségében. Az átlagos látótávolság 200 méter körüli.

Ködfoltok zavarják az autózást Keszthely, Paks és Szekszárd tájékán.

Forrás: Magyar Közút, ÚTINFORM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!