Szilágyi: Jelzőlámpával és korláttal a balesetek ellen

Dunaújváros - Jelzőlámpás gyalogátkelőhelyet építettek ki a Szilágyi iskolánál. Évekkel ezelőtt tragikus körülmények között ütöttek el itt egy diákot. A Szórádnál ismét működik a lámpa.

Szigeti Sándor

Az első komoly változás a Hild, még pontosabban a Szilágyi Erzsébet Általános Iskolánál történt. Információnk szerint itt Kismoni László önkormányzati képviselő kezdeményezte egy jelzőlámpával ellátott gyalogátkelőhely kiépítését. A Szilágyi iskolánál néhány évvel ezelőtt tragikus események játszódtak le: elütötték a intézmény egyik diákját, aki életét vesztette. Azért, hogy hasonló eset soha többet ne történhessen meg, szükség van a biztonsági intézkedésekre. A jelzőlámpa működik, már csak az volna jó, ha a bejárat előtt is lenne terelőkorlát, hogy körültekintés nélkül ne szaladhassanak ki az útra a gyerekek.

A másik fontos változás az Óvárosban, a Szórád Márton iskolánál történt. Mint lapunk beszámolt róla, itt meghibásodott a jelzőlámpa, ezért reggelente a tanárok mentették át a forgalmas Magyar úton a diákokat. Az önkormányzat ígéretet tett a lámpa megjavítására. Juhász József igazgató lapunknak tegnap elmondta: a javítás megtörtént, amelyet ez úton is köszönnek az önkormányzatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!