Nyugdíjasok karácsonyi ötezer forintja: Kérni kell a pénzt!

Dunaújváros - Mintegy tizenötezer nyugdíjas jogosult a karácsonyi ötezer forintos juttatásra. Azoknak, akik eddig nem kapták meg postán az összeget, egyedi kérelmet kell benyújtaniuk.

Szabó Betty

György Katalin olvasónkon kívül többen is jelezték lapunknál: nem kapták meg a időseknek járó ötezer forintos támogatást. A helyi önkormányzat tizenötezer nyugdíjasnak ad idén karácsonyi pulykapénzt, amit elvileg december 16-ig mindenkinek, aki jogosult rá, meg kellett kapnia.

A tizenötezer jogosultból mintegy ezerkétszázat az okmányirodán nem tudtak azonosítani. Ennek több oka is lehet - mondta el Bojtorné Nagy Katalin, a szociális iroda vezetője. Van, aki más néven van nyilvántartva az okmányirodán, és a más néven szerepel a Nyugdíjfolyósító Intézetnél. A bejelentett lakcím miatt is előfordulhatnak eltérések.

Akiknek nem postázták eddig az ötezer forintot, azoknak igényelniük kell a támogatást. Ehhez a polgármesteri hivatal B épületében található ügyfélszolgálaton kérhető nyomtatvány. A kérelemhez  amit a szociális irodán fogadnak be  mellékelni kell a nyugellátást megállapító határozatot, és amennyiben megvan, a novemberben folyósított nyugellátást igazoló szelvényt is.

Ha valaki nem tudja igazolni, hogy jogosult a nyugellátásra (mert mondjuk elvesztett az erről szóló határozata), annak a szükséges igazolást hivatalból megkérik az önkormányzatnál. Bojtorné Nagy Katalin hangsúlyozta: december 31-ig azonban minden igénylést le kell adni, mert azt követően jogvesztés miatt nem tudják teljesíteni a kifizetéseket. Így akik nem kérik, elesnek az ötezer forinttól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!