Petőfi: boszorkányiskola

Dunaújváros - Az elmúlt hét eseményei után méltán állíthatjuk: ötven igazán egészséges kisfecskét avathattak végül fel hétfő délután a Petőfi iskolában.

Szabó Betty

Félszáz kis  fecske - az elsősök ámulva, tapsolva, kacagva nézték a tiszteletükre adott műsort
Fotó: Vohlmann György

A Petőfis focitornán a DAB.Docler 4:2-re verte a tanárok  csapatát. A szülők és diákok gárdája három gólt rúgott a DF-ELCO-DVCSH-nak. A DAB és a női vízilabda csapat párharcából a hokisok kerültek ki győztesen. A tornát a DAB nyerte, a szülők-diákok végeztek a második, a tanárok a harmadik helyen. Három osztálynyi negyedikesből szerveződött a boszorkányok és mágusok évfolyama  ők a titkos tanok tudói a Petőfi iskolában Tíz éve ünnep, amikor elsőseinket petőfisekké avatjuk. Ők a mi fecskéink  e szavakkal köszöntötte tegnap délután Rideg István igazgató a legapróbb diákokat, hozzátartozókat. A negyedik osztályos diákok a tízéves hagyománynak megfelelően  műsorral készültek e jeles napra.

Boszorkányok és mágusok iskolája lett a Petőfi, titkos tanokkal. A varázslósuliban szólt a boszorkányinduló - ötven kis elsőst szórakoztatva.

A fecskeavatás azonban csak a megkoronázása volt egy programokkal zsúfolásig megtelt hétnek. Az Egészség-héten rengeteg rendezvény várta a diákokat, a tanárokat, a petőfisek szüleit. A városrészben szendvicsemberek biztatták véradásra a járókelőket. A nagyszünetekben tanár-diák focimeccseket szerveztek. Rendre megnyitott az egészség-büfé is, ahol nem csipszek és kóla várta a megéhezett nagyérdeműt, hanem finom szendvicsek, gyümölcsök.   A 3. c osztály Le a porral! kampánya is nagy sikert aratott. Volt szakácsverseny, és családi nap is.

A Petőfis focitorna résztvevőinek az intézmény tanára, Kálnay Adél József Attila-díjas írónő adta át a díjakat,   a gyerekek saját készítésű gyümölcskosarait.

Jövőre felkészülünk a viadal előtt, és mindenképpen visszavágunk - kommentálta az eseményeket Poszkoli Rita, a vízilabdások kapitánya.

Örültünk a meghívásnak. És természetesen győzni jöttünk! Jövőre ugyanitt! - fogalmazott jókedvűen Galanisz Nikandrosz, az Acélbikák szószólója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!