Őszi állásbörze a Műegyetemen

Az idén október 28-29-én rendezik meg az őszi állásbörzét a Műegyetemen, ahol 100 cég és 1.200 állásajánlat várja az érdeklődőket.

duol.hu

A BME központi épületében rendezett börze nemcsak műszaki, de gazdasági, informatikai, logisztikai és természettudományi végzettséget igénylő ajánlatokkal is várja a diákokat és a frissdiplomás álláskeresőket. A kiállító cégek elmondása szerint a mérnökökre és informatikusokra jelenleg is nagy a kereslet - olvasható a közleményben.
A korábbi évekhez képest összességében kevesebb állásajánlatból válogathatnak a frissdiplomások és ez a kezdőbéreken is érződik: az elmúlt egy évben nem emelkedtek a diplomásoknak kínált indulóbérek. A cégek által kínált indulókereset a műszaki, mérnöki, informatikai diplomások számára átlagosan bruttó 280.000 forint, gazdasági végzettség esetén bruttó 240.000 forint körül mozog - idézik a közleményben Kroknay Szabó Máriát, a Műegyetemi Állásbörze marketing és PR vezetőjét.
A legkeresettebb végzettségűek továbbra is a villamosmérnökök: a börzén kiállító cégek 39 százaléka keres ilyen diplomával munkaerőt. Őket az informatikusok és a gépészmérnökök követik, és továbbra is érték a gazdasági és pénzügyi diploma, mivel a meghirdetett állások negyede a gazdasági végzettségű álláskeresőknek szól.
A tavaszi börzéhez képest változást jelent, hogy az őszi állásbörzén ismét képviselik magukat a külföldi cégek, így az álláskeresők francia, holland, amerikai, angol és svéd cégek állásajánlataiból is válogathatnak. A telekommunikációs szektor azonban nem kínál állásokat és az építőipari cégek is eltűntek az őszi börze kiállítói közül.
A szervezők 10-12 ezer látogatóra és az érdeklődő korosztály kiszélesedésére számítanak.
A kétnapos állásbörzén az 1.200 álláslehetőségen túl komplex felkészítő szolgáltatások, így angol és magyar nyelvű próbainterjúk, grafológiai elemzések, professzionális IQ tesztek, önéletrajz- és karrier tanácsadás is segíti a látogatók elhelyezkedését.
A résztvevő cégek több mint fele kínál gyakornoki álláslehetőséget alsóbb éves hallgatóknak.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!