Jackson halála: a magánorvos nem lehet bűnös

DH - A Los Angeles-i rendőrség kétszer is meghallgatta az 50 évesen váratlanul elhunyt Michael Jackson magánorvosát, aki a popsztár mellett volt, amikor annak szíve hirtelen leállt, és nincs arra utaló jel, hogy a doktor bűncselekményt követett el - írta a vasárnapi Los Angeles Times.

duol.hu

Conrad Murray kardiológus meghallgatása során a hatóságok nem jutottak közelebb annak a kérdésnek a megoldásához, hogy mi okozta az énekes hirtelen halálát. Az orvos által adott információkat a sajtóval nem közölték, de annyit mondtak, hogy a doktor segített tisztázni a Jackson halála előtti körülményeket.
Az NBC televízió jelentése szerint a család kérésére szombat délután ismeretlen helyen elvégezték a második boncolást is az elhunyt sztár holttestén. A család az első, hivatalos boncolás után kért fel egy magánpatológust, mert nem kapott választ arra, hogy pontosan mi történt.
Az első, pénteki boncolás után csak azt közölték, hogy Jackson halálát nem bűncselekmény okozta, és a holttesten nem találtak külsérelmi nyomokat vagy bűncselekményre utaló jeleket.
    
A családot elsősorban a Jackson halála után rejtélyes módon eltűnt magánorvos szerepe aggasztja. Választ akarnak kapni arra, hogy a kardiológus mit csinált a popsztárral, mit adott be neki, valóban Demerol nevű, morfiumhoz hasonló hatású erős fájdalomcsillapítót injekciózott bele.
Az amerikai média főfigyelme a csütörtöki tragédia óta lankadatlanul a popsztár elhunytára irányul.
Deepak Chopra, az énekes egykori barátja elmondta, hogy Michael Jackson halála előtt napokban egy klímaváltozással kapcsolatos dalon dolgozott, már felvette a demóváltozatot és a dalszöveget fogalmazta.
David Axelrod, az amerikai elnök főtanácsadója a NBC televízió vasárnapi műsorában elmondta: Barack Obama magánlevelet írt a Jackson-famíliának, kifejezve részvétét a popsztár halála miatt. Obama nem mondott a nyilvánosság előtt semmit az énekes haláláról és hivatala sem bocsátott ki közleményt. Robert Gibbs elnöki szóvivő pénteken egy újságírói kérdésre válaszolva elmondta: Obama szerint Michael Jackson fantasztikus előadó és a zene óriása volt, életét bizonyos tekintetben szomorúnak és tragikusnak tartja.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!