Forma-1: Button győzött Isztambulban!

A brit Jenson Button (Brawn GP) nyerte a Forma-1-es Török Nagydíjért kiírt vasárnapi versenyt.

nincs nev

A világbajnoki pontversenyben vezető szigetországi pilóta - aki idei hatodik, pályafutása hetedik sikerének örülhetett - már az első körben megelőzte a pole pozícióból indult, s végül harmadikként zárt német Sebastian Vettelt (Red Bull). A Török GP második helyét a Red Bull másik versenyzője, az ausztrál Mark Webber szerezte meg.
A 61 pontos Button ezzel már 25 ponttal vezet csapattársa, a brazil Rubens Barrichello előtt, aki kiesett a török GP-n.
A világbajnoki címvédő brit Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) a 13. lett, és változatlanul gyengélkedik a Ferrari is: a brazil Felipe Massa a hatodik, a finn Kimi Ra:ikkönen pedig a kilencedik pozíciót szerezte meg.
A rajt sikerült, kisebb "súrlódásokat" leszámítva gond nélkül eljött a mezőny, egyedül a harmadik starthelyet elfoglaló Barrichello ragadt be. Később igyekezett jóvátenni hibáját, ám ez nemigen sikerült neki, s végül egy defekt miatt a 48. körben feladta a viadalt.
Button, miután élre állt, fokozatosan szakította le a többieket, rendre a leggyorsabb köröket futva, a végén pedig már egészen kényelmes tempóban autózva - a célvonal előtt még szlalomozott is egyet - magabiztosan nyerte az isztambuli futamot is.

MTI

Még több hír a Forma-1-ről itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!