Az SZDP baloldali összefogást sürget

Budapest (MTI) - Baloldali összefogásra hívott fel a "történelmi" Szociáldemokrata Párt pénteki európai parlamenti kampánynyitóján Petrasovits Anna, a párt EP-listavezetője.

duol.hu

"Nem tudunk egymásról, nem akarjuk tudomásul venni egymást", miközben arra volna szükség, hogy "próbáljunk meg egymáshoz közeledni, próbáljunk meg csinálni valamit ebben az országban, mert nagyon rossz előérzeteim vannak" - mondta a városligeti rendezvényen.
    
A politikus szerint a szekértábor-politizálás helyett arra volna szükség, hogy közösen dolgozzanak mindazok, akik érdekeltek egy modern magyar baloldal megszületésében.
    
Mint hangoztatta: a szabályozatlan kapitalizmus válsága a második világháború óta nem látott szociális krízist okozott, ami még politikai veszélyt is jelent a szélsőséges eszmék terjedése miatt. 
    
A politikus - az SZDP programjával összhangban - a hazai munkaerő kétharmadát foglalkoztató kis- és középvállalkozások támogatására, valamint a szövetkezeti rendszer újraélesztésén keresztül megmaradt legfőbb kincseink egyike, a magyar termőföld optimális kihasználásának fontosságára hívta fel pár tucatnyi hallgatósága figyelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!