Strand: rajtra készen

Dunaújváros - Már csak a vízjogi engedélyre várnak, a kivitelezőkkel aláírták a szerződéseket, elvileg tehát startra készek: bármikor elindulhat a munka a szabadstrandon.

Szabó Beatrix



A DVCSH szakemberei már elkezdték, pontosabban folytatják a munkát a szabadstrand környékén
Fotó: Vohlmann György



A kotrásra, a zsilip és egyéb műtárgyak megépítésére, valamint a kitermelt iszap szétterítésére kiválasztották, és már meg is bízták a kivitelezőket. A szerződéseket is megkötötte az önkormányzat a vállalkozókkal - mondta el lapunk kérdésére Szendrődi Tibor, a városüzemeltetési iroda vezetője. 

A megkötött szerződés értelmében elvileg június 6-ig el kellene készülni az említett munkákkal  ám ez a határidő kissé szűkösnek tűnne akkor is, ha már ma nekiláttak volna a feladatnak. A városvezetés azt szeretné elérni, ha június közepére elkészülne a parti plázs, napozó rész, ezen kívül a kotrás kétharmada. S mindezzel párhuzamosan folyna a zsiliprendszer kialakítása is. 

Információink szerint ma délelőtt összeül minden érintett, az önkormányzat, a DVCSH, a DVG Zrt., az ÁNTSZ illetékesei, valamint a vállalkozók részvételével. 

Mire elindul a szezon, vagyis júniusra teljesen fel szeretnék újítani a Remix épülete mögött található fürdőket, mellékhelyiségeket. Ezen kívül a kemping mellett található nyilvános wc-t is korszerűsítik, és megnyitják majd. A város megvásárolta az egykori kemping büfét  a teraszos, mintegy százhúsz négyzetméteres épületet szintén felújítják, korszerűsítik, hogy aztán újra büféként üzemeltessék. 

A Remix működtetésére pályázatot írtak ki  a beérkezett pályázatok bontására hamarosan sor kerül. Miután kiválasztották az új üzemeltetőt, rá is komoly feladat vár. Az önkormányzat ugyanis elvárja a majdani működtetőtől, hogy ne csak a diszkót, de az alsó, korábban pizzériaként üzemelő részt is újra megnyissák. 

A DVCSH-nak is szerepet szánnak, a partfaltól ugyanis a strandba vezetnék a karsztvizet  a kristálytiszta vízzel is javítva a strand vizének állapotát. Ezt az elvezetést a csatornaművek dolgozói építik ki a következő hónapokban.

A cél az, hogy június közepétől már fürödhető legyen a szabadstrand. Ehhez azonban megfelelő minőségű vízmintát kell majd produkálni, még a nyárig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!