Támogatják a fogyasztót

<strong>Dunaújváros</strong> - Több mint ezerhétszáz dunaújvárosi fogyasztónak már a januári számlájában jóváírta a szolgáltató a távhőtámogatást.

Körmendi Erzsébet



A távfűtés időszakában mindenkinek alanyi jogon jár támogatás

Fotó: Lázár Zsolt



Az államkincstár folyamatosan bírálja el a kérelmeket. Nem jár automatikusan a gáz- és távhőkedvezmény azoknak, akik tavaly jogosultak voltak, az igénylést minden év elején  meg kell újítani.  Magyar Államkincstár igénylő nyomtatványt küldött a tavaly támogatottaknak decemberben. Akadhatnak fogyasztók, akik nem kaptak levelet, vagy új igénylőnek számítanak. Nekik tanácsoljuk: ne várjanak tovább, töltsék le a  nyomtatványt a kincstár honlapjáról, és minél előbb adják postára.   A január 31-ig  igénylők ugyanis visszamenőlegesen, január elsejétől megkapják a támogatást. A jövő hónapban  már az általános szabályok érvényesek, csak a beadást követő hónaptól érvényesíthető  a kedvezmény. 

Dunaújvárosban idén is azok a családok kaphatnak szociális alapon gáz- és távhőkompenzációt, amelyeknél az egy fogyasztási egységre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum három és félszeresét. A távfűtéses lakásban élőknek  az ennél nagyobb  jövedelem esetén alanyi jogon jár a havi 1150 forintos juttatás a fűtési szezon hat hónapjában, tehát ebben a szezonban március 31-ig. Visszatérve az államkincstári támogatásra: a   korábbi évek átlagához képest egyelőre csekély  azoknak a fogyasztóknak a száma, akiknek  a távhőkedvezményt már a januári számlában érvényesíteni tudta a szolgáltató. Az államkincstári adatokat folyamatosan figyelik és építik be a rendszerbe, de csak a már megítélt kedvezményt veheti figyelembe az ügyvitelszoltáltató. A legmagasabb támogatási kategóriába soroltak közül eddig  417-en, a B-kategóriában 383-an, a C-ben 543-an, a D-ben  396-an örülhetnek, mert a hozzájárulással csökkentett számlát kapnak már ebben a hónapban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!