Bulvár

2015.02.11. 14:45

SpongyaBob a parton

SpongyaBob Kockanadrág, a világ kedvenc gerinctelen tengerlakója most először lép a szárazföldre, hogy a mi világunkban teljesítse eddigi legszuperhősiesebb küldetését!

Földesi Gábor

Vidám az élet Bikinifenéken, ahol az örök optimista SpongyaBob és barátai élnek: Patrick, a hű tengeri csillag, a kaján Tunyacsáp, a tudós mókus Szandi és a nagymenő vállalkozó Rák úr. Amikor ellopják a herkentyűburger titkos receptjét, SpongyaBob kénytelen összefogni örök ellenfelével, Planktonnal (Németh Gábor), hogy a tér és az idő határait átszelő utazásuk során felfedezzék saját szu-pererejüket és szembeszálljanak Burgerszakállal (Antonio Banderas), az elvetemült kalózzal, akinek más tervei vannak a tengermélyi finomságokkal.

A Nickelodeon történetének legnézettebb sorozata, egy évtizedeken átnyúló nemzetközi rajzfilmsiker alapján most itt az új mozifilm. Paul Tibbitt rendező szerint ebben a filmben minden benne van. Az ismert szereplők teljesen új oldalukról mutatkoznak be, útra kelnek, szuperhősökké válnak, igazi katasztrófákkal néznek szembe és mindez 3D-ben!

Banderas így nyilatkozott a filmről: Iszonyú jól szórakoztam. Nagyon meleg volt és a szakállam szúrt egy kicsit, de a forgatás minden percét élveztem. A lányom és én is imádom SpongyaBobot, ezért bolond lettem volna visszautasítani egy szerepet, amelynek révén együtt játszhatok vele.

A SpongyaBob Kocka-nadrág-sorozat hat Emmy-jelölést kapott és elnyerte a Golden Reel-díjat 2008-ban. Kétszer kapott Annie-t és kiérdemelte a tévékritikusok díját a legjobb gyerekprogram kategóriában. Stephen Hillenburg producernek ítélte 2001-ben a Heal The Bay környezetvédelmi szervezet a Walk the Talk-díjat, amiért a sorozattal felhívja a figyelmet arra, hogy óvni kell a tenger élővilágát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!