Bulivan

2010.12.08. 09:55

Újra turnézni fog a Slipknot

Lassan feloldja a basszusgitáros Paul Gray halála utáni kényszerszünetet a Slipknot, a zenekar ugyanis bejelentette, hogy részt vesz a 2011-es angliai Sonisphere fesztiválon, amely a híres Knebworth fesztivált hivatott helyettesíteni. Az amerikai formáció a július 8. és 10. között megrendezésre kerülő rendezvény egyik főzenekara lesz.

Gyuricza Ferenc

A 2011-es turné lesz a zenekar életében az első olyan koncertsorozat, amelyet az alapító basszusgitáros, Paul Gray halála után bonyolítanak le. Az elsőként bejelentett koncert akár szimbolikus jelentőségű is lehet, hiszen az amerikai Slipknot mindig is népszerű volt Nagy-Britanniában, a szigetországban valamennyi albumuk bekerült a Top5-be, az Iowa című korong pedig listavezető is volt.

Ugyancsak fellép a Slipknot a belgiumi Graspop fesztiválon, amelyet június végén rendeznek meg. Az amerikai csapat itt is főzenekari szerepet kap. További hír a zenekar háza tájáról, hogy Joey Jordison dobos szerint tagok hozzákezdtek a dalíráshoz. Egyelőre még külön dolgoznak, azaz mindenki saját ötleteit rögzíti, de 2011 első felében akár stúdióba is vonulhatnak, bár Corey Taylor énekes ezt még cáfolta.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!