Belföld

2009.04.05. 13:09

Tízezernél is többen tüntetnek az előre hozott választásokért

Budapest - Több mint tízezren gyűltek össze a Civil Összefogás Fórum által, az előre hozott választásokért meghirdetett tüntetés kezdetére a fővárosi Hősök terén vasárnap délutánra.

nincs nev

Makovecz Imre, az egyik főszervező azt mondta a jelenlévőknek, hogy ha nem lesz hatása a mostani demonstrációnak, akkor újabb megmozdulást szerveznek, hogy kiköveteljék az előre hozott választást. 

A térre folyamatosan érkeznek az emberek, a Kodály köröndnél a rendőrség elterelte a forgalmat, és a Hősök tere körül is lezártak több utcát. A teret nem vették körbe kordonokkal. 

Az emberek többsége nemzetiszínű és árpádsávos zászlóval a kezében érkezett a demonstrációra, de a tömegben jobbikos zászlót is látni. 

A Hősök tere teljesen megtelt, még a Szépművészeti Múzeum és a Műcsarnok lépcsőin is szimpatizánsok állnak, a tömeg a tér előtti Dózsa György utat, illetve az Andrássy út torkolatát is megtölti. 

A szervezők a színpadról azt közölték, több mint ötvenezren jelentek meg a megmozdulás kezdetére. 

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!